У Вінниці визначилися з назвою тролейбусів місцевого виробництва

Новини Вінниці / У Вінниці визначилися з назвою тролейбусів місцевого виробництва

Вінницька влада підбила підсумки голосування і визначилася з назвою для тролейбусів виробництва місцевого КП «ВТК». Їх називатимуть VinLine. А якщо ласкаво, то, мабуть, «вінлайнчиками»...

Вінницька влада підбила підсумки голосування і визначилася із "іменем" для тролейбусів виробництва місцевого КП «ВТК». Їх називатимуть VinLine. А якщо ласкаво, то, мабуть, «вінлайнчиками»... Це вже як вінничани вирішать.

На офіційній сторінці Вінницької міськради у мережі Facebook проводилося опитування серед містян, аби з’ясувати, яка з назв найбільше пасує тролейбусам, що має виробляти «Вінницька транспортна компанія» протягом наступних років. Робоча назва ПТС-12 не сучасна. Й не дуже милозвучна.

Найбільше голосів – 93 - люди віддали назві VinLine. Її запропонувала Світлана Буравська, і тепер вона матиме можливість безкоштовно їздити усіма видами муніципального транспорту протягом 3 років. Це приз за вдалу ідею.

Друге місце посіла назва SkyVin (87 голосів), яку запропонував Вадим Лащук. В подарунок він отримає проїзний квиток на всі види муніципального транспорту на рік. Інші три назви - VINRAY, VinStar і VinGo - були ще менш популярними, але ті, хто їх запропонував отримають можливість безкоштовного користування громадським транспорту впродовж півроку. 

Деякі назви не пройшли «кастинг». Приміром фотограф Зорій Файн жартівливо запропонував назвати новий транспорт «ВінТролем»…

Нагадаємо, наприкінці травня вінницькі транспортники «пустили на лінію» перший тролейбус власного виробництва. Слід зазначити, що саме на базі ВТК відбувається збірка, а комплектуючі постачають компанії з Білорусі, Латвії та кількох українських міст. Вартість однієї машини сягає 5 млн грн.  

«Тролейбус матиме кілька технічних удосконалень. Завдяки інноваційним елементам струмоприймачів, він буде безпечніший та ефективніший в експлуатації. Економитиме 30% електроенергії і матиме автономний хід 5 км. Також тролейбус оснащений системою управління українського виробника та інформсистемою вінницького. План на цей рік – зібрати 4 одиниці», - писав у Facebook свого часу про вже можна казати VinLine мер Сергій Моргунов.