У Вінниці вивчають можливість пуску нового маршруту тролейбусів на автономній ході у бік Юзвинської

Новини Вінниці / У Вінниці вивчають можливість пуску нового маршруту тролейбусів на автономній ході у бік Юзвинської

Вінничанка Лілія Захарчук 4 жовтня опублікувала петицію до міськради з проханням збільшити кількість муніципального транспорту на вулиці Юзвинській. Оскільки вона набрала понад 350 електронних підписів, у мерії відповіли. Суть у тому, що вивчається можливість пуску маршруту, який би поєднав вулицю Келецьку з Юзвинською та Гніванським шосе.

У відповіді на петицію зазначається, що нині «транспортне обслуговування вул. Юзвинської забезпечується автобусними маршрутами загального користування в режимі маршрутного таксі №11Б «Барське шосе (Садове) – Пирогово – Корея» (4 автобуси з інтервалом руху до 20 хвилин) та №18А «Західний автовокзал – Пирогово – Аграрний університет» (7 автобусів з інтервалом руху 12-15 хвилин)».

«На сьогоднішній день виконавчими органами Вінницької міської ради спільно з фахівцями КП «Вінницька транспортна компанія» опрацьовується технічна можливість запровадження регулярного руху муніципального транспорту від вулиці Келецької по Барському шосе, вул. Юзвинській, Гніванському шосе», - йдеться у відповіді.

Вказується, що наразі «проведено обстеження вказаної ділянки дороги на наявність транспортної інфраструктури необхідної для належного руху громадського транспорту, визначаються потенційні місця для облаштування зупинок та кінцевих пунктів можливого маршруту, з урахуванням вимог нормативних документів в сфері транспорту».

Отже, можна припустити, що незабаром тут з’явиться новий маршрут, ймовірно тролейбусів на автономній ході. За наявності одиниць транспорту. Коли зберуть чергові машини.  

Олег Верлан

29 жовтня, 2021