У Вінниці висунуто обвинувачення зраднику, який воював на боці терористів з «Л/«ДНР»

Новини Вінниці / У Вінниці висунуто обвинувачення зраднику, який воював на боці терористів з «Л/«ДНР»

Слідчими слідчого відділу УСБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо зрадника України, який з 2014-го перейшов на бік ворога. Наразі справу передано до суду. Обвинуваченому світить до 15 років ув’язнення.

Про це повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

«Вінницькою обласною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно 40-річного громадянина України, який обвинувачується в участі у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що уродженець Дніпропетровської області з квітня 2014 року брав активну участь у діяльності терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», веденні злочинної діяльності проти військових підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань України під час проведення АТО та ООС на території Донецької та Луганської областей.

 «За даним слідства, у квітні 2014 року обвинувачений добровільно приєднався до складу терористичної організації «ЛНР» як керівник підрозділу так званого «комітету державної безпеки» у м. Луганськ. Згодом зловмисник вже як «командир» одного з батальйонів т.зв. «1го армійського корпусу народної міліції» продовжив терористичну діяльність на території Донецької області», - йдеться у повідомленні управління Служби безпеки у Вінницькій області.

Займаючи посаду «командира», зловмисник безпосередньо координував та організовував ведення бойових дій проти бійців Операції об’єднаних сил на території Луганської та Донецької областей, роботу інформаторських мереж, створених з числа осіб, що проживають на підконтрольній території України тощо.