У Вінниці вирішили виділити смугу виключно для громадського транспорту та велосипедів

Новини Вінниці / У Вінниці вирішили виділити смугу виключно для громадського транспорту та велосипедів

З 5 серпня у Вінниці розпочнуть реалізацію так би мовити експерименту для міста. На ділянці вулиці Пирогова змінять схему організації дорожнього руху. Передбачається відмова від паркування. Праву смугу «віддадуть» громадсбкому транспорту та велосипедистам.

Як повідомляють у Вінницькій міськраді, працівники КП «СМЕД ОДР» розпочали роботи. Обрано ділянку від зупинки громадського транспорту «вул. Валентина Отамановського» до «Лікарні іменні Миколи Пирогова».

У рамках робіт на цій ділянці встановлять дорожні знаки «Зупинка заборонена», а працівники комунального підприємства нанесуть відповідну дорожню розмітку. Для руху приватного транспорту залишаться вільними дві смуги руху.

У департаменті транспорту та міської мобільності зазначають, що проведення цих робіт допоможе прискорити рух громадського транспорту на цій ділянці руху.

«Після проведення певних досліджень та моніторингу було прийнято рішення змінити організацію дорожнього руху на цій ділянці дороги, – зазначає директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін. – Впровадження цих заходів має на меті прискорити рух громадського транспорту по вулиці Пирогова».

Олеся Рудницька

5 серпня, 2023