У Вінниці вирішували проблеми міста та згадували зоряну систему Альфа-Центавра

Новини Вінниці / У Вінниці вирішували проблеми міста та згадували зоряну систему Альфа-Центавра

У Вінницькому національному технічному університеті розпочали підготовку до третього хакатону під доволі складною назвою «AI & Open Data - Hackathon Vinnytsia 2020». Захід призначено на кінець весни 2020 року, тож у розробників не так багато часу для роботи над проєктами, тим більше, що виклались IT-тішники на повну ще напередодні нового року.

У Вінницькому національному технічному університеті розпочали підготовку до третього хакатону під доволі складною назвою «AI&Open Data - Hackathon Vinnytsia 2020». Захід призначено на кінець весни 2020 року, тож у розробників не так багато часу для роботи над проєктами, тим більше, що виклались IT-тішники наповну ще напередодні Нового року.

Саме перед святами завершився другий хакатон, з такою ж довгою та незрозумілою для нефахівців назвою, правда, датований 2019 роком.

Команди, які взяли участь в заході, складались зі студентів вищих навчальних закладів та розробників-початківців з ІТ-компаній міста.

Про це повідомляє пресслужа університету.

Перед тим, як команди презентували свої проєкти перед учасниками виступили члени журі. Саме вони задали доволі високу, можна сказати, «зоряну», планку заходу. 

«Радник міського голови Олександр Риженко розповів про «Сучасний стан використання відкритих даних у цифровій трансформації зоряної системи Альфа-Центавра». Консультант із політики відкритих даних громадської організації «Агенція журналістики даних» проект TAPAS аналітик Богдан Тишкевич пояснив цінність відкритих даних міст та стратегії їх використання. Завідувач кафедри САКМІГ Мокін Віталій описав особливості «AI&Open Data на базі платформи Kaggle», - зазначено в інформації.

Командам учасникам хакатону запропонували більш «земні» питання, вони працювали над розв’язанняя проблем громади, пов‘язаних з екологією, транспортном, освітною, медициною та інше.

Переможцями хакатону стали студенти ВНТУ.

1 місце здобула команда студентів кафедри комп’ютерних наук «Юні орли» з проєктом «Проблеми житлових будинків у місті Вінниці».

2 місце отримала команда кафедри програмного забезпечення «Cattle Family» з проєктом «VNTransport. Транспортний бот міста Вінниці».

3 місце - збірна команда магістрантів кафедри програмного забезпечення та студентів кафедри обчислювальної техніки «VNTU-Tehnari» з проєктом «UrbanData».

В університеті зазначають, що проєкти можуть стати основою для веб-порталів, чат-ботів, мобільних додатків для смарт-міста.

Марина Карабай

6 січня, 2020