У Вінниці випустять на маршрути додатковий транспорт: щоб людей в салонах було менше (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці випустять на маршрути додатковий транспорт: щоб людей в салонах було менше (ФОТО, ВІДЕО)

Вінниця, поки що, загалом справляється із запровадженим із 12-ї години 18 березня обмеженням кількості пасажирів у громадському транспорті. Якщо людей в тролейбусах, трамваях та маршрутках десь і більше десятка, то «переповненими» їх назвати важко. Не було наразі й «штурмів» та «колапсів», як у столиці. Звісно під кінець робочого дня ситуація ускладниться. Керівництво Вінницької транспортної компанії це розуміє і планує випустити на маршрути додаткові одиниці транспорту.

Вінниця, поки що, загалом справляється із запровадженим із 12-ї години 18 березня обмеженням кількості пасажирів у громадському транспорті. Принаймні, «забитих» трамваїв та тролейбусів на вулицях не видно. Якщо ж людей в салонах десь і більше десятка, то «переповненими» їх назвати важко. Не було наразі й «штурмів» транспорту та «колапсів», як у столиці. Звісно під кінець робочого дня ситуація ускладниться. Керівництво Вінницької транспортної компанії це розуміє і планує випустити на маршрути додаткові одиниці транспорту.

«Зараз, поки, справляємось. Розуміємо, що із 17 до 19 години буде найбільший наплив людей, тому ми додали 15 тролейбусів, 10 трамваїв і 5 автобусів на цей період. Є у нас резервні машини і будемо дивитися: від’їздимо цей день, побачимо, де у нас є прогалини і будемо їх заповнювати», - говорить генеральний директор ВТК Михайло Луценко.

За його словами, з часу запровадження карантину кількість пасажирів у Вінниці скоротилась майже вдвічі. Але кількість рухомого складу не скорочують.  

Михайло Луценко визнає, що реального механізму вплинути на пасажирів наразі немає, тому закликає вінничан бути свідомими.

«Основне завдання регулювати кількість пасажирів ставиться водієві, а якщо є кондуктор – він підключається до цієї роботи. Водії і кондуктори у нас всі мають маски та рукавички, є достатній запас для їх заміни», - зазначив М.Луценко.  

Новини Вінниці / У Вінниці випустять на маршрути додатковий транспорт: щоб людей в салонах було менше (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці випустять на маршрути додатковий транспорт: щоб людей в салонах було менше (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці випустять на маршрути додатковий транспорт: щоб людей в салонах було менше (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці випустять на маршрути додатковий транспорт: щоб людей в салонах було менше (ФОТО, ВІДЕО)
Сергій Маламура

18 березня, 2020