У Вінниці випускатимуть апарати ШВЛ: планують налагодити серійне виробництво

Новини Вінниці / У Вінниці випускатимуть апарати ШВЛ: планують налагодити серійне виробництво

Президент UBC Group Ігор Гуменний підтвердив плани компанії запустити виробництво українських апаратів штучної вентиляції легень саме на вінницькому заводі «Грін Кул». З середини липня до середини серпня компанія вже очікує на поставку комплектуючих для перших 5 ШВЛ, які будуть виготовлятись у Вінниці.

Президент UBC Group Ігор Гуменний підтвердив плани компанії запустити виробництво українських апаратів штучної вентиляції легень саме на вінницькому заводі «Грін Кул». Фз середини липня до середини серпня компанія вже очікує на поставку комплектуючих для перших 5 ШВЛ, які будуть виготовлятись у Вінниці.

Зараз іде підготовка та розробка конструкторської документації у відповідності до міжнародних стандартів якості ISO та міжнародних сертифікатів. А також їх гармонізації із українськими ДСТУ для можливості реалізації не тільки на території України, але й у світі.

Про це повідомляють офіційні джерела.

«Ігор Гуменний виявив бажання виробляти ШВЛ у Вінниці. Він домовився зі своїми американськими партнерами, щоб взяти за прототип американський апарат ШВЛ, який добре себе зарекомендував у лікарських закладах США, і на його базі створити український аналог», – повідомив міський голова Сергій Моргунов.

Інженерами UBC Group вже пропрацьована вся мікроелектроніка, замовлені шестишарові високотехнологічні плати. Комплектація та датчики аналогічні американським ШВЛ. На фінальній стадії розробка «серця» апарата – так званого нагнітаючого блоку. 

Марина Карабай

3 липня, 2020