У Вінниці викрили власника магазина побутових товарів, якій продавав «лівий» елітний алкоголь

Новини Вінниці / У Вінниці викрили власника магазина побутових товарів, якій продавав «лівий» елітний алкоголь

У Вінниці на вулиці Замостянській 28 жовтня правоохоронці викрили побутовий магазин, у якому здійснювався продаж алкоголю відомих світових брендів, але сумнівної якості та без акцизних марок. Зберігалися пляшки у мікроавтобусі, який власник закладу залишив поруч.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінниччини, у бусі було знайдено майже 400 пляшок елітного вина, горілки та віскі на суму близько 100 тисяч гривень.

У поліції кажуть, що до них надійшла оперативна інформація про те, що у магазині, який торгував господарськими товарами, підпільно реалізовували алкогольну продукцію без акцизних марок. Під час перевірки цієї інформації з’ясувалось, що такий бізнес організував 62-річний власник закладу. Пляшки та тетрапаки з алкоголем він зберігав у власному мікроавтобусі, а продавав у магазині. Зручно. На Замості про такий «симбіоз» покупці знали, тому додатково афішувати торгівлю алкоголем не було потреби.  

«Джерело походження фальсифікованого підакцизного товару встановлюють слідчі», - зазначається у релізі поліції. 

За фактом незаконного виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів слідством розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 204 КК України. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу від п’яти до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Новини Вінниці / У Вінниці викрили власника магазина побутових товарів, якій продавав «лівий» елітний алкогольНовини Вінниці / У Вінниці викрили власника магазина побутових товарів, якій продавав «лівий» елітний алкогольНовини Вінниці / У Вінниці викрили власника магазина побутових товарів, якій продавав «лівий» елітний алкогольНовини Вінниці / У Вінниці викрили власника магазина побутових товарів, якій продавав «лівий» елітний алкоголь
Макс Мельник

29 жовтня, 2021