У Вінниці викрили сімейний наркобізнес: керувала виготовленням та збутом жінка

Новини Вінниці / У Вінниці викрили сімейний наркобізнес: керувала виготовленням та збутом жінка

За версією слідства, очільницею доволі прибуткового сімейного бізнесу з продажу психотропів була саме 38-річна вінничанка. Вона координувала дії 20-річного сина та 38-річного співмешканця, а власну квартиру перетворила на хімлабораторію й оптову базу.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, затримання та обшуки здійснювались слідчими обласного главку спільно із поліцейськими управління боротьби з наркозлочинністю у Вінницькій області за силової підтримки спецпризначенців КОРД

Зібрані матеріали свідчать, що щомісячний прибуток сім’ї від продажу психотропів  становив понад 300 тисяч гривень. Під час проведення оперативних заходів поліцейські задокументували факт продажу амфетаміну жінкою.

У фігурантки вилучено амфетамін, прекурсори, хімічні реагенти, електронні ваги та ємкості з нашаруванням речовин, лабораторне обладнання для виготовлення, банківські картки, понад 200 тисяч готівкових коштів та телефони. З метою конспірації та уникнення викриття зловмисники встановили кілька камер відеоспостереження поруч зі своїм помешканням.

Вилучені речові докази направлено на експертизи. Після проведення відповідних досліджень, буде прийняте рішення про остаточну кваліфікацію. Зловмисниця затримана та поміщена до ізолятора тимчасового тримання. Всім фігурантам повідомлено про підозру у вчинені злочину та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

За цим фактом розслідується провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Санкція статі передбачає покарання до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Макс Мельник

11 серпня, 2022