У Вінниці викрили серійного крадія. Зловмисник обрав торгівельний майданчик поблизу автовокзалу

Новини Вінниці / У Вінниці викрили серійного крадія. Зловмисник обрав торгівельний майданчик поблизу автовокзалу

Завдяки системі відеонагляду «Безпечне місто», вінницькі поліцейські ідентифікували автомобіль чоловіка, причетного до серії крадіжок на території автовокзалу «Західного». Зловмисника затримано 5 грудня. Як виявилось, він на умовному терміні за аналогічні злочини.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, до правоохоронців напередодні надійшло декілька повідомлень про крадіжки грошей з кіосків і автобуса на території автовокзалу. Фактично зоною діяльності зловмисника став торгівельний майданчик біля АВ «Західний» та місце парковки. Відомо про щонайменше чотири крадіжки. Загальна сума завданого збитку зловмисником становить понад 150 тисяч гривень. Його перевіряють на причетність до інших злочинів.

Камери допомогли розшукати зловмисника. Ним виявився раніше судимий 33-річний житель Турбівської громади. З’ясувалось, що він неодноразово притягував до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини. Кілька місяців тому чоловіка засудили до умовного терміну покарання за крадіжки на Київщині.

Затриманому повідомлено про підозру.

За усіма фактами слідчими розпочаті провадження за ч. 4, ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Зловмиснику загрожує до 8-ти років позбавлення волі. Слідчі клопотатимуть про обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Макс Мельник

6 грудня, 2022