У Вінниці викрили потужне виробництво психотропів, які розбирали по всій Україні

Новини Вінниці / У Вінниці викрили потужне виробництво психотропів, які розбирали по всій Україні

На території приватного домогосподарства у Вінниці група наркодилерів обладнала потужне хімічне виробництво, де виготовляла психотропи великими партіями. Надалі через мережу довірених осіб «товар» розповсюджувався не тільки Вінниччиною, а й іншими регіонами. Попередньо за прибутковим бізнесом стояло шестеро осіб. Їх дохід складав близько 2 мільйонів гривень на місяць.

Сучасна хімічна лабораторія розташовувалась на Вінницьких Хуторах.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, нагляд за лабораторією здійснювався впродовж року. До операції були залучені слідчі Слідчого управління обласного главку та оперативники УСБУ у Вінницькій області, процесуальне керівництво за обласною прокуратурою.

За цей час правоохоронцям вдалося викрити мережу драг-дилерів, які отримували від основних фігурантів психотропи та наркотичні речовини та збували по всім регіонам держави. Амфетамін виготовляли за місцем проживання одного із учасників угруповання, у підсобному приміщенні, обладнаному під нарколабораторію.

Як уточнюють у пресслужбі УСБУ, у результаті 9 обшуків слідчі вилучили понад кілограм виготовленого для продажу амфетаміну, психотропи, понад 25 кг канабісу, обладнання нарколабораторії, прекурсори, різне лабораторне обладнання, фасувальні матеріали та електронні ваги. А також вогнепальну та холодну зброю, гроші, отримані злочинним шляхом. 

Організатору та трьом його спільникам оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених  ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Вони  перебувають під вартою.

Після завершення слідчо-оперативних заходів буде надано правова оцінка діям інших учасників угруповання. За скоєне їм може загрожувати до 10-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до наркобізнесу.

Новини Вінниці / У Вінниці викрили потужне виробництво психотропів, які розбирали по всій УкраїніНовини Вінниці / У Вінниці викрили потужне виробництво психотропів, які розбирали по всій УкраїніНовини Вінниці / У Вінниці викрили потужне виробництво психотропів, які розбирали по всій УкраїніНовини Вінниці / У Вінниці викрили потужне виробництво психотропів, які розбирали по всій УкраїніНовини Вінниці / У Вінниці викрили потужне виробництво психотропів, які розбирали по всій УкраїніНовини Вінниці / У Вінниці викрили потужне виробництво психотропів, які розбирали по всій УкраїніНовини Вінниці / У Вінниці викрили потужне виробництво психотропів, які розбирали по всій УкраїніНовини Вінниці / У Вінниці викрили потужне виробництво психотропів, які розбирали по всій УкраїніНовини Вінниці / У Вінниці викрили потужне виробництво психотропів, які розбирали по всій Україні
Макс Мельник

31 січня, 2022