У Вінниці викрили підпільний завод з виробництва зброї та його «відділ продажів» (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці викрили підпільний завод з виробництва зброї та його «відділ продажів» (ФОТО, ВІДЕО)

Доволі тривалий час у Вінниці існувало нелегально виробництво вогнепальної зброї, система її постачання та збуту. У ході багатоетапної операції, яка тривала близько півроку, правоохоронці збирали матеріали на зброярів та після чергового продажу партії провели низку обшуків та затримань.

Доволі тривалий час у Вінниці існувало нелегально виробництво вогнепальної зброї, система її постачання та збуту. У ході багатоетапної операції, яка тривала близько півроку, правоохоронці збирали матеріали на зброярів та після чергового продажу партії провели 16 обшуків та затримань.

Як зазначають у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, загалом угруповання нараховувало більше десятка осіб, а під час операції було зафіксовано кілька фактів збуту вогнепальної  зброї, в тому числі, криміналітету.

За словами начальника обласного главку Івана Іщенка, в ході слідства встановлені численні джерела отримання зброї членами угруповання, як нової, так і застарілих зразків, які перероблялися та вдосконалювалися. Переробка зброї здійснювалась в підсобних приміщеннях та гаражах фігурантів за допомогою спеціалізованого обладнання та спеціальних станків.

Члени угруповання налагодили збут вогнепальної бойової зброї через особисті зв’язки, в тому числі, і в кримінальних колах. Фінальний акорд відбувся 23 червня, коли правоохоронці задокументували черговий факт продажу автоматичної зброї та пістолета, а потім вилучили гроші. 

Під час ряду санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів та в підсобних приміщеннях, де розгорнулось нелегальне виробництво, поліцейські виявили 33 одиниці зброї. Зокрема вилучено 9 пістолетів, 5 одиниць автоматичної зброї, 4 карабіни, 4 вибухових пакети, більше 7 тисяч набоїв різного калібру, гранати та інші боєприпаси, а також велику кількість запчастин і елементів до стрілецької зброї. Вилучені засоби ураження направлено на експертизу. 

Двох підозрюваних затримано в процесуальному порядку та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Щодо інших наразі немає інформації.

Під час проведення спецоперації для блокування членів угруповання залучалась спецтехніка військової частини 3008 Національної гвардії України.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення або зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв). За такі правопорушення передбачено до 7 років позбавлення волі.

Новини Вінниці / У Вінниці викрили підпільний завод з виробництва зброї та його «відділ продажів» (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці викрили підпільний завод з виробництва зброї та його «відділ продажів» (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці викрили підпільний завод з виробництва зброї та його «відділ продажів» (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці викрили підпільний завод з виробництва зброї та його «відділ продажів» (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці викрили підпільний завод з виробництва зброї та його «відділ продажів» (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці викрили підпільний завод з виробництва зброї та його «відділ продажів» (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці викрили підпільний завод з виробництва зброї та його «відділ продажів» (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці викрили підпільний завод з виробництва зброї та його «відділ продажів» (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці викрили підпільний завод з виробництва зброї та його «відділ продажів» (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці викрили підпільний завод з виробництва зброї та його «відділ продажів» (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці викрили підпільний завод з виробництва зброї та його «відділ продажів» (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці викрили підпільний завод з виробництва зброї та його «відділ продажів» (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці викрили підпільний завод з виробництва зброї та його «відділ продажів» (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці викрили підпільний завод з виробництва зброї та його «відділ продажів» (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці викрили підпільний завод з виробництва зброї та його «відділ продажів» (ФОТО, ВІДЕО)
Макс Мельник

24 червня, 2021