У Вінниці викрили керівницю сімейного наркокартелю зі зв’язками у різних регіонах

Новини Вінниці / У Вінниці викрили керівницю сімейного наркокартелю зі зв’язками у різних регіонах

Слідчі обласного главку поліції Вінниччини 29 вересня оголосили про підозру чотирьом членам злочинного угруповання, які протягом 2020–21 років на території Вінницької та інших областей шляхом закладок розповсюджували метадон та сильнодіючі лікарські засоби, заборонені у вільному обігу. Організувала таку злочинну діяльність 42-річна жителька Вінниці.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, організаторка залучила п’ятьох людей, троє з яких – її родичі. Зловмисниця керувала діями усіх співучасників злочинної групи та забезпечувала її фінансування.

Наркотичні засоби та сильнодіючі лікарські препарати жінка отримувала великими партіями та організовувала їх доставку до місця роздрібної реалізації шляхом закладок за допомогою інших членів злочинної групи. Продавали зловмисники метадон та психотропні речовини через чат-боти у мобільних додатках.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваних слідчі вилучили метадон, сильнодіючі лікарські препарати, сім-картки, мобільні телефони, записи з даними постійних покупців та банківські картки, на рахунки яких надходили гроші, отримані від продажу наркотиків. 

Чотирьом зловмисникам слідчі оголосили про підозри за ч.3 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 4 ст. 321 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів.  За такі злочини передбачено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Макс Мельник

30 вересня, 2021