У Вінниці викрили «друкарню» по виготовленню фальшивих довідок ВЛК для ухилянтів та підроблених водійських посвідчень

Новини Вінниці / У Вінниці викрили «друкарню» по виготовленню фальшивих довідок ВЛК для ухилянтів та підроблених водійських посвідчень

У Вінниці силовики затримали п’ятьох жителів обласного центру, які фальсифікували довідки військово-лікарської комісії, тимчасові посвідчення військовозобов’язаних та інші документи. Для цього використовували підроблені печатки і штампи різних держустанов та приватних організацій.

Про це повідомляють у пресслужбі УСБУ та відділі комунікації поліції Вінницької області.

«Підприємливі» вінничани виготовляли документи про непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку. За послуги військовозобов’язані чоловіки сплачували до 3000 доларів США за пакет документів. 

Фігуранти також виготовляли підроблені водійські посвідчення України, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, документи підприємств (письмові, електронні, друковані), установ чи організацій Вінницького регіону.

Виготовленням таких документів займався 29-річний мешканець обласного центру. Спільники - вінничани віком 47, 41 та 34 роки - знаходили «клієнтів», які намагались уникнути призову, а 33-річний учасник угрупування передавав фальсифіковані документи. 

Під час обшуків у підозрюваних вилучили комп’ютерну техніку, печатки і штампи різних держустанов та приватних організацій, банківські картки, флеш-носії, сім-карти, мобільні телефони. 

Триває досудове розслідування в межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Санкція статті передбачає до 9 років ув’язнення.