У Вінниці встановили п’ятий комплекс «Каскад» для фіксації порушень

Новини Вінниці / У Вінниці встановили п’ятий комплекс «Каскад» для фіксації порушень

Для підвищення безпеки на дорогах міста у Вінниці встановлюють комплекси «КАСКАД 3». Під час новорічних свят камеру для автоматичної фото та відеофіксації порушень водіями ПДР облаштували на вулиці Пирогова. Вона вже пройшла тестування. Після сертифікації її повноцінно запустять в роботу.

Як зазначають у Вінницькій міськраді, сучасні цифрові технології допомагають підвищити безпеку на дорогах міста. У вересні виконком ухвалив рішення, яким дозволив впровадити у роботу комплекси автоматичної фото/відеофіксації правопорушень на території громади.

«Спочатку камери встановили за адресами: вул. Київська, 65, вул. Київська, 126, вул. Келецька, 30 та просп. Юності, 46. Під час новорічних свят з'явився ще одна відеокамера – на вулиці Пирогова біля перехрестя з вул. Данила Галицького. Протягом тижня відбувалось тестування, зараз триває процес сертифікації. Очікуємо, що наприкінці місяця комплекс буде запущений в роботу», – зазначив заступник директора департаменту інформаційних технологій Віталій Сташко.

Нагадаємо, що комплекси «Каскад» надала патрульна поліція, їх закупили за державні кошти. А монтаж забезпечило міське комунальне підприємство «Вінницький інформаційний центр». 

Макс Мельник

11 січня, 2022