У Вінниці встановили національний рекорд з наймасовішого виконання казкових сюжетів пісочною анімацією (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці встановили національний рекорд з наймасовішого виконання казкових сюжетів пісочною анімацією (ФОТО, ВІДЕО)

За майже 16 хвилин вихованці вінницького Центру пісочного мистецтва MS Art відтворили сюжети з 20 казок. Наймасовіше виконання казкових сюжетів шляхом пісочної анімації зафіксували представники Книги рекордів України. Через карантинні обмеження у муздрамтеатрі ім. Садовського юні митці робили витвори без публіки, хоча за встановленням рекорлу можна було спостерігати онлайн. Подібний рекорд у Вінниці встановлюється вперше.

За майже 16 хвилин вихованці вінницького Центру пісочного мистецтва MS Art відтворили сюжети з 20 казок. Наймасовіше виконання казкових сюжетів шляхом пісочної анімації зафіксували представники Книги рекордів України. Через карантинні обмеження 7 березня у муздрамтеатрі ім. Садовського юні митці робили витвори без публіки, хоча за встановленням рекорду можна було спостерігати онлайн. Подібний рекорд у Вінниці встановлюється вперше.

«У проєкті взяли участь 38 дітей віком від 6 до 16 років. Вони в реальному часі створили пісочні анімаційні ілюстрації до 20 казок. Серед них передусім українські народні казки – це «Івасик Телесик», «Курочка Ряба», «Рукавичка». Потім ті, де головний герой був хлопчик, чи дівчинка. Окремим блоком йшли сучасні казки», – пояснює керівниця центру пісочного мистецтва та ініціаторка рекорду Світлана Мелобенська.

За її словами, до рекордного виконання діти готувалися, тому рухи були виваженими. Один рух – один штрих…

«Ми тренувалися дуже багато, кожен штрих багато відпрацьовували, але є діти, які півроку працюють. У такий спосіб прагнемо популяризувати пісочне мистецтво і розкривати його потенціал», - додає майстриня.

Очільниця Національного Реєстру Рекордів Лана Вєтрова зазначила, що на 20 композицій витрачено 16 хвилин 43 секунди.

Фото: Facebook

Новини Вінниці / У Вінниці встановили національний рекорд з наймасовішого виконання казкових сюжетів пісочною анімацією (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці встановили національний рекорд з наймасовішого виконання казкових сюжетів пісочною анімацією (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці встановили національний рекорд з наймасовішого виконання казкових сюжетів пісочною анімацією (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці встановили національний рекорд з наймасовішого виконання казкових сюжетів пісочною анімацією (ФОТО, ВІДЕО)
Олеся Рудницька

8 березня, 2021