У Вінниці встановили модні контейнера для сміття – підземні, а старі залишили

Новини Вінниці / У Вінниці встановили модні контейнера для сміття – підземні, а старі залишили

У Вінниці встановли новий тип контейнерів для твердих побутових відходів – підземні. Поки що, баки, основна частина яких знаходиться під землею, розташовані в єдиному місці - на вулиці Льва Толстого.

У Вінниці встановли новий тип контейнерів для твердих побутових відходів – підземні. Поки що, баки, основна частина яких знаходиться під землею, розташовані в єдиному місці - на вулиці Льва Толстого.

Контейнера призначенні для роздільного сортування сміття, окремо для сухих відходів і вологих. Для Вінниці це ще інноваційне рішення у сфері благоустрою. А тому на частині баків, які знаходяться зверху, у який люди викидатимуть сміття, зображено покрокову інструкцію користування.

Нагадаємо, раніше на своїй сторінці у Facebook міський голова Сергій Моргунов повідомляв, що такі баки популярні у всьому світі, вони вирішують чимало проблем для міста. Немає неприємного запаху, сміття не розноситься довкола. Це відчутні переваги порівняно із звичайними баками з погляду покращення санітарних стандартів та естетики міського середовища.

Вперше підземні баки для сміття в Україні почали встановлювати у Києві в 2017. У травні цього року їх встановили у Хмельницькому. У червні ноу-хау дійшло і до Вінниці.

До речі, у Вінниці поряд із новими підземними контейнерами для сміття стоять старі. Вінничани поки що викидають відходи туди. Можливо, тому що не звикли…