У Вінниці встановили індикативну станцію моніторингу повітря

Новини Вінниці / У Вінниці встановили індикативну станцію моніторингу повітря

У Вінниці 12 квітня встановили сучасну індикативну станцію моніторингу повітря від компанії Bosch. Ця станція максимально точно вимірює різні показники, серед яких рівень СО у повітрі. Українське представництво Bosch передало застосунок місту на тривале користування.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Вінничани високо оцінюють екологічний стан в місті. Протягом семи років наша громада посідала першість серед інших міст України за рейтингом Всеукраїнського муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту — IRI Ukraine. Тож міська влада і надалі дбає про те, щоб вінничани жили в екологічно чистому середовищі та продовжує запроваджувати передові практики трансформації міського простору у екологічне середовище.

У департаменті економіки і інвестицій повідомляють, що компактна станція оснащена газоаналізаторами для вимірювання концентрацій основних забруднюючих речовин.

«У межах Програми державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря агломерації «Вінниця» на 2021-2025 роки ми плануємо розширювати мережу станцій забору повітря для того, щоб аналізувати вміст забруднюючих речовин та вживати відповідні заходи для їх мінімізації, — розповідає директор департаменту економіки і інвестицій Максим Мартьянов. — Наразі в місті розгорнуті дві референтні станції на вулицях Київській та Немирівському шосе. А ще є чотири індикативні станції громадського моніторингу EcoCity».

Нову індикативну станцію моніторингу повітря від компанії Bosch будуть тестувати протягом місяця.

«Вдячні компанії Bosch за співпрацю, наші партнери надали нам на тривале використання ще одну індикативну станцію, яка може збирати ряд показників – це низькодисперсний пил до 2,5 та 10 мікрон, чадний газ, діоксид сірки, діоксид вуглецю, озон, температура та відносна вологість повітря, атмосферний тиск. Протягом місяця ми її будемо тестувати на Київській, поруч з референтною станцією, плануємо перевірити показники, а потім перемістимо її в інше місце, де є така потреба», — додав він.

Олеся Рудницька

14 квітня, 2023