У Вінниці вшанували героїв-чорнобильців – встановили меморіальну дошку

Новини Вінниці / У Вінниці вшанували героїв-чорнобильців – встановили меморіальну дошку

Напередодні Дня захисників України, у Вінниці вшанували пам’ять загиблих і померлих ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Відкрили меморіальну дошку на честь Героїв Чорнобиля на будівлі Вінницького коледжу будівництва і архітектури Київського національного університету і архітектури.

Напередодні Дня захисників України, у Вінниці вшанували пам’ять загиблих і померлих ліквідаторів аварії на ЧАЕС.  Відкрили меморіальну дошку на честь Героїв Чорнобиля на будівлі Вінницького коледжу будівництва і архітектури Київського національного університету і архітектури.

Про це повідомляють офіційні джерела.

Меморіальну дошку встановили за ініціативи таких громадських організацій, як «Асоціація жертв Чорнобиля», «Союз Чорнобиль України», «Інваліди Чорнобиля», «Всеукраїнської Спілки ліквідаторів-інвалідів» Чорнобиль - 86», «Союз Чорнобиль України»,  «Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля» (регіональний осередок), «Чорнобиль-Єдність», «Ветерани Чорнобиля».

На урочистій церемонії виступли директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова. Вона зазначила:

«Наразі на обліку в департаменті соціальної політики міської ради перебуває 2540 громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, з них 1359 осіб – ліквідатори аварії на ЧАЕС.  На превеликий жаль, сьогодні серед живих лишається менше половини з тих співвітчизників, хто боровся з наслідками цієї трагедії».

 

 

Марина Карабай

14 жовтня, 2020