У Вінниці вшанують пам'ять загиблих захисників України

Новини Вінниці / У Вінниці вшанують пам'ять загиблих захисників України

У Вінниці, в суботу, 29 серпня, відбудуться заходи по шануванню пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

У Вінниці, в суботу, 29 серпня, відбудуться заходи по вшануванню пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Розпочнеться низка заходів о 09:45 на Європейські площі. О 10:00 вінничани приєднаються до всеукраїнської хвилини мовчання. А о 10:30 на Європейскій площі почнеться концерт-реквієм, присвячений Дню Пам’яті та флешмоб «Я любив вас усіх та найбільше любив Україну». 

Об 11:30 усіх бажаючих організатори запрошують долучитися до Ходи Пам’яті. Колона вирушить від Європейської площі і пройде до Свято-Преображенського кафедрального собору. Тут відбудеться всеукраїнський молебень за загиблими Героями.

На знак пам'яті родини загиблих одягнуть значки із портретами Героїв, а кожен, хто пам'ятає ці події, на одяг прикріпить соняшник – символ Дня пам'яті. На могилах бійців  будуть встановлені прапори України.

Також, напередодні Дня пам’ять захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави, в середу, 26 серпня, з 13:00 до 14:00 на площі Європейській буде проходити флешмоб за участі представників молодіжної ради міста, міського військового комісаріату і ГО «Єдина родина Вінниччини», яка об'єднує родини загиблих.

Метою флешмобу є інформування людей про відзначення Дня пам'яті 29 серпня. Організатори планують роздати флаєри з короткою інформацією, що можна зробити в цей день 29 серпня на згадку про загиблих Героїв. 

Ірина Заіковата

25 серпня, 2020