У Вінниці вперше виконали трансплантацію нирки від донора з лапаскопічним забором органу

Новини Вінниці / У Вінниці вперше виконали трансплантацію нирки від донора з лапаскопічним забором органу

Під час війни у Вінниці на базі обласної клінічної лікарні імені Пирогова виконали другу трансплантацію нирки від близького родича. І вперше її зроблено лапароскопічним забором донорського органу.

«Не зважаючи на складний час, коли країна-агресор та її оскаженіла орда нівелюють основи гуманності, коли майже всі інформаційні потоки заповнені страхом, панікою та негативом, коли право на життя для українців зведене до мінімуму - наша команда продовжує працювати для пацієнтів, підтверджуючи основні поняття добра та любові!!! Батьки пацієнта, що обоє були готові віддати власній дитині все для повноцінного життя - заслуговують на найвищу повагу», - написав у Facebook обласний позаштатний уролог та трансплантолог департаменту охорони здоров'я Вінницької ОДА Олег Капшук.

Подібна операція - друга трансплантація нирки у Вінниці: від батька - до сина. Минула третя доба після втручання.

Новини Вінниці / У Вінниці вперше виконали трансплантацію нирки від донора з лапаскопічним забором органуНовини Вінниці / У Вінниці вперше виконали трансплантацію нирки від донора з лапаскопічним забором органуНовини Вінниці / У Вінниці вперше виконали трансплантацію нирки від донора з лапаскопічним забором органу
Олеся Рудницька

30 травня, 2022