У Вінниці вперше в Україні представили виставку робіт у стилі сайарсізму

Новини Вінниці / У Вінниці вперше в Україні представили виставку робіт у стилі сайарсізму

У Вінниці в рамках V ювілейного Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist – 2021» відбулося відкриття першої в України виставки сучасного мистецтва, абстракції і сайарсізма. В експозиції представленні унікальні роботи світового рівня авторства українських художників та митців з різних країн світу.

У Вінниці в рамках V ювілейного Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist – 2021» відбулося відкриття першої в України виставки сучасного мистецтва, абстракції і сайарсізма. В експозиції представленні унікальні роботи світового рівня авторства українських художників та митців з різних країн світу.

Серед них картини Володимира Козюка, Катерини Білетіної, Євгенії Божко, Олександра Брітцева, скульптури Влада Волосенка. Кульмінацію виставки займають роботи французьких художників, зокрема Жана-Філіпа Дюньє, Еріка Лесіна та Олівера де Кейрона (Olivier de Cayron), який особисто буде присутній на виставці і поділиться своїми думками про розвиток українського мистецтва у світовому контексті.

«Цього року громадська організація «Кращий художник» зініціювала міжнародний  віртуальний конкурс з сучасного мистецтва, абстракції і сайарсізма. Головна його мета –  популяризація кращих зразків сучасного світового мистецтва, обмін досвідом між художниками з усього світу та створення платформи для формування колекцій художніх творів, – розповідає голова ГО «Кращий художник», народний художник України Володимир Козюк. – Завдяки конкурсу ми зуміли об’єднати художників та діячів культури з більш ніж з 20 країн світу. Вони напрацювали низку неймовірний робіт, частину з них ми презентуємо у галереї сучасного мистецтва «Арт-шик» у Вінниці. Подібних виставок в Україні раніше не було. Це перша презентація робіт відомих майстрів в області сучасного мистецтва, абстракції і сайарсізма».

Довідка. Сайарсізм – це напрямок в образотворчому мистецтві, насамперед у живописі, що зародився на початку XXI століття в Росії. Основоположником сайарсізма є російський художник Сергій Дождь (Sergey Dozhd). В основі сайарасізма лежить наука про внутрішній художній простір, яка спирається на вивчення внутрішнього світу людей. Таким чином, художнику вдається зобразити об'єкт одночасно з різних сторін (реальної, абстрактної і ментальної) і підкреслити властивості, невидимі при класичному зображенні об'єкта. Сайарсізм має єдиний художній стиль – сайарсістській варіант. Цей стиль характеризується одночасним або переважним використанням абстрактних, ментальних і реалістичних художніх форм.

Як і будь-який напрямок в мистецтві, сайарсізм має свою філософію. Вона заснована на чомусь середньому між східними і західними філософіями для їх змішування і в якійсь мірі усунення недоліків: відчуженості східних філософій часто буває недостатнім для творчості, західним філософій слід усвідомити, що створення красивих речей і формування красивих людських душ – це не одне і теж. У філософії сайарсізма є кілька фундаментальних принципів: основа – це творчість та шлях – це нескінченність внутрішнього філософсько-мистецького простору.

Виставка триватиме до 23 серпня. Відвідати її можна у будні з 10:00 до 20:00, на вихідних з  11:00 – 18:00. Вхід – вільний.

Новини Вінниці / У Вінниці вперше в Україні представили виставку робіт у стилі сайарсізмуНовини Вінниці / У Вінниці вперше в Україні представили виставку робіт у стилі сайарсізмуНовини Вінниці / У Вінниці вперше в Україні представили виставку робіт у стилі сайарсізмуНовини Вінниці / У Вінниці вперше в Україні представили виставку робіт у стилі сайарсізмуНовини Вінниці / У Вінниці вперше в Україні представили виставку робіт у стилі сайарсізмуНовини Вінниці / У Вінниці вперше в Україні представили виставку робіт у стилі сайарсізмуНовини Вінниці / У Вінниці вперше в Україні представили виставку робіт у стилі сайарсізму
admin

17 серпня, 2021