У Вінниці вперше провели унікальну операцію на серці: вже наступного дня пацієнт був на ногах (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінниці вперше провели унікальну операцію на серці: вже наступного дня пацієнт був на ногах (ФОТО)

Уперше в регіоні у Вінницькому кардіоцентрі провели торакоскопічну операцію на серці. Якщо раніше для таких оперативних втручань потрібно було роботи розріз грудини до 30 см, то тепер, щоб видалити пухлину, достатньо невеликого розрізу, а всі свої дії лікарі відстежувати на 3D-моніторі, надягнувши спеціальні окуляри.

Уперше в регіоні у Вінницькому кардіоцентрі провели торакоскопічну операцію на серці. Якщо раніше для таких оперативних втручань потрібно було робити розріз грудини до 30 см, то тепер, щоб видалити пухлину, достатньо невеликого розрізу, а всі свої дії лікарі відстежувати на 3D-моніторі, надягнувши спеціальні окуляри.

Вінницькі медики працювали разом із фахівцем Інституту Амосова Андрієм Руснаком. Уже наступного дня пацієнт був на ногах.  

За словами міського голови Сергія Моргунова, нещодавно у кардіоцентрі імплантували перші трикамерні кардіостимулятори - останнє покоління приладів цього виду.

"Два пацієнти з важкою серцевою недостатністю вже мають таких електронних помічників. Ці новітні напрямки кардіохірургії – важливий етап розвитку закладу. Вінницький регіональний центр серцево-судинної патології котрий рік поспіль – серед лідерів в Україні. За підсумками 2020 року, він посів третю позицію за показником стентувань серед понад 40 центрів у країні. Такі дані надає Асоціація серцево-судинних хірургів України. Найголовніше, що завдяки професіоналізму медиків кардіоцентру тільки минулого року шанс на життя отримали більше тисячі людей", - пише С.Моргунов на своїй сторінці у Facebook.

Новини Вінниці / У Вінниці вперше провели унікальну операцію на серці: вже наступного дня пацієнт був на ногах (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці вперше провели унікальну операцію на серці: вже наступного дня пацієнт був на ногах (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці вперше провели унікальну операцію на серці: вже наступного дня пацієнт був на ногах (ФОТО)
Сергій Маламура

2 квітня, 2021