У Вінниці ворожку засуджено до 10 років тюрми. Вона вину не визнає

Новини Вінниці / У Вінниці ворожку засуджено до 10 років тюрми. Вона вину не визнає

Безпрецедентно суровий вирок пролунав у Вінницькому міському суді на «адресу» ворожці, яка під приводом зняття порчі забрала у жертви золотих прикрас та коштів на суму понад 5 млн грн. Жінку засудили до 10-річного терміну ув’язнення.

Як вказують у пресслужбі Вінницького міськсуду, обвинувачену визнали винною у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство) КК України.

У ході судового розгляду стало відомо, що у 2019 році поблизу одного із салонів краси у Вінниці перестріла незнайомку, якій «навішала» про «страшну порчу» на усю сім’ю. Звісно, ворожка запропонувала свої «послуги», а знімають порчу у таких випадках лише з грошей та золота.

Тож жертва привела ворожку до свого будинку та винесла все, що було. А це чимало - ювелірних виробів та коштів винесла на 5 125 397,55 грн. За звичним сценарієм ворожка пішла та більше не поверталась. Жертва – не пересічна жінка, тому до пошуків злодійки залучили кращих фахівців. Зловмисницю затримали. Але без грошей та прикрас.

До речі, у суді зловмисниця все заперечувала. Проте, її визнано винною. Окрім тривалого ув’язнення з ворожки суд стягнув на користь потерпілої матеріальну шкоду в сумі 5 125 397,55 грн. та 6 000 грн. витрат на правову допомогу, 2 002 грн. витрат на користь держави за проведення експертних досліджень та експертиз.

Наразі, вирок ще не набрав законної сили. Ймовірно, ворожка подаватиме апеляцію.

Макс Мельник

22 лютого, 2022