У Вінниці воєнком завдяки підробним документам "відмазав" призовника від військової служби

Новини Вінниці / У Вінниці воєнком завдяки підробним документам "відмазав" призовника від військової служби

У Вінниці правоохоронці затримали військового комісара районного військового комісаріату Вінницької області, за підозрою у підробці документів. Завдяки "липовим" документам  призовник був відсторонений від несення служби.

У Вінниці правоохоронці затримали військового комісара районного військового комісаріату Вінницької області через підозру у підробці. Завдяки "липовим" документам призовник був відсторонений від несення служби.

Як повідомили у пресслужбі ГУНП у Вінницькій області, в ході досудового розслідування встановлено, що у лютому – березні цього року ций військовий комісар, не отримавши відповідної заяви одного із призовників про постановку його на військовий облік до районного військового комісаріату, вніс завідомо неправдиві відомості до офіційного документу, а саме до алфавітної картки призовника щодо витребування особової справи останнього у Вінницькому об’єднаному міському військовому комісаріаті. Після чого, не будучи поставленим на військовий облік, призовник був визнаний непридатним до несення військової служби.

Слідство триває.

Злочинну діяльність військового посадовця поліцейські задокументували спільно з оперативними працівниками Управління СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва військової прокуратури Вінницького гарнізону в рамках відкритих кримінальних проваджень за ч.1 ст.366 (службове підроблення) та ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

За такі злочини передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Ірина Заіковата

28 вересня, 2020