У Вінниці вночі «погоріли» посадовці Держаудитслужби

Новини Вінниці / У Вінниці вночі «погоріли» посадовці Держаудитслужби

Вночі 19 жовтня в ході спецоперації в нашому місті затримано декілька посадовців Держаудитслужби України, у тому числі керівника структурного підрозділі апарату відомтсва. Правоохоронці кажуть про існування системи збору грошей і передачі киянам.

Вночі 19 жовтня в ході спецоперації у Вінниці затримано посадовця Держаудитслужби України та керівника структурного підрозділі цієї служби у Вінницькій області.  Учасники спецоперації (оперативники поліції та працівники прокуратури) зафіксували «процес» передачі хабара – 10 тис. грн. Правоохоронці зафіксували, як вінницький чиновник передав гроші своєму столичному колезі. Як повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області, «за лояльне ставлення під час перевірки та нереагування на виявлені у роботі підрозділу аудитслужби у Вінницькому регіоні недоліки».

 Крім того, викрито й те, що  начальник відділу Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області брала хабарі за лояльне проведення перевірок у деяких бюджетних установах нашого краю. Як повідомив Департамент захисту економіки Національної поліції України, встановлено, що «з підлеглих співробітників посадовці управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області зібрали 30 тисяч гривень хабара».

На початку спецоперації, яку проводили співробітники ДЗЕ Нацпполіції, мова йшла про процесуальні дії щодо двох вінничан і трьох киян. Сьогодні правоохоронці вже не наголошують на кількості фігурантів гучної справи.

Юрій ЯРМОЩУК 

admin

19 жовтня, 2017