У Вінниці віряни пройшлися центром міста, щоб показати «непохитну віру» та зрозуміти, як застерегтися від коронавірусу (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці віряни пройшлися центром міста, щоб показати «непохитну віру» та зрозуміти, як застерегтися від коронавірусу (ФОТО, ВІДЕО)

Близько тисячі вірян 8 березня, у неділю, пройшлися хресною ходою центром Вінниці. У Вінницькій єпархії УПЦ МП не дослухалися до порад місцевої влади на період поширення інфекційних хвороб утриматися від масових заходів та зібрали людей.

Близько двох тисяч вірян 8 березня, у неділю, пройшлися хресною ходою центром Вінниці. Молебень біля Спасо-Преображенського собору тривав понад годину. Священики радили вірянам не надіятися на лікарів, а звертатися до Богу з молитвою, зокрема щодо боротьби з коронавірусом.

У Вінницькій єпархії УПЦ МП не дослухалися до порад місцевої влади на період поширення інфекційних хвороб утриматися від масових заходів та зібрали людей. Організована Московським патріархатом хода присвячена Торжеству Православ’я.

На чолі зі святенництвом віряни з 15.30 колоною пройшлися від Воскресенського храму УПЦ МП до Спасо-Преображенського собору ПЦУ. Вінницька єпархія УПЦ заздалегідь просила віруючих не пошкодувати кількох годин свого часу та спільною багатотисячною ходою, пройти центром міста до кафедрального собору, «аби показати згуртованість, рішучість та тверду, непохитну віру».

Біля Спасо-Преображенського собору вінничани співали молитви, згадували предстоятелів церкви, а також виклики сьогодення. Зокрема згадували у проповідях священики про коронавірус, який шириться світом. Вірянам пояснювали, що треба «не ходили по лікарям», а звертатися до Бога, адже саме у вірі спасіння…

Слід зазначити, що під час молитви та «лекцій» люди стояли на обох боках вулиці Соборної, площі Шевченка, а також частково проїжджої частині центральної вулиці міста. Не всі з присутніх були вінничани. Вірян привезли автобусами, які потім розташували на площі біля колишнього кінотеатру «Росія».

Новини Вінниці / У Вінниці віряни пройшлися центром міста, щоб показати «непохитну віру» та зрозуміти, як застерегтися від коронавірусу (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці віряни пройшлися центром міста, щоб показати «непохитну віру» та зрозуміти, як застерегтися від коронавірусу (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці віряни пройшлися центром міста, щоб показати «непохитну віру» та зрозуміти, як застерегтися від коронавірусу (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці віряни пройшлися центром міста, щоб показати «непохитну віру» та зрозуміти, як застерегтися від коронавірусу (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці віряни пройшлися центром міста, щоб показати «непохитну віру» та зрозуміти, як застерегтися від коронавірусу (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці віряни пройшлися центром міста, щоб показати «непохитну віру» та зрозуміти, як застерегтися від коронавірусу (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці віряни пройшлися центром міста, щоб показати «непохитну віру» та зрозуміти, як застерегтися від коронавірусу (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці віряни пройшлися центром міста, щоб показати «непохитну віру» та зрозуміти, як застерегтися від коронавірусу (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці віряни пройшлися центром міста, щоб показати «непохитну віру» та зрозуміти, як застерегтися від коронавірусу (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці віряни пройшлися центром міста, щоб показати «непохитну віру» та зрозуміти, як застерегтися від коронавірусу (ФОТО, ВІДЕО)
Олеся Рудницька

8 березня, 2020