У Вінниці відновили роботу майже 60 підприємств з інших регіонів

Новини Вінниці / У Вінниці відновили роботу майже 60 підприємств з інших регіонів

У Вінниці створені привабливі умови для бізнесу, тому місто є цікавим для вимушеного переїзду і не тільки з «гарячих точок». З початку повномасштабної війни і до цього часу у нашій громаді офіційно стали на облік 87 юридичних осіб та ФОПів.

Про це у Facebook написав заступник міського голови Андрій Очеретний.

Він зазначив, що серед них 45 – це юридичні особи, 42–фізичні особи-підприємці. 59 з них вже почали працювати (це 68% від загальної кількості).

Загалом у міськраді опрацьовано 120 заявок на переміщення потужностей бізнесу, який вирішив виїхати з регіонів, де тривають активні бойові дії.

«Таким чином, має 450 новостворених робочих місць. Ми маємо юридичних осіб та ФОПів з різних регіонів: Києва, Донецької області, Харкова, Маріуполя, Луганської області, Миколаєва, Кропивницького, Рівного, Львова, Черкас, Полтави, Херсона, Запоріжжя, Дніпра…», - підкреслив посадовець.

Тобто переїжджають не лише зі сходу та півдня. Навіть з відносно спокійних регіонів центру та заходу країни. Не від війни тікають, але відкриваються у Вінниці.

«Всі підприємці та підприємства працюють в різній сфері. Йдеться про оптову та роздрібну торгівлю, ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів, переробну промисловість; транспорт, складське господарство, поштову та кур'єрську діяльність; професійна, наукова та технічна діяльність; інформації та телекомунікації. Окрім того, є спеціалісти з фінансової, страхової, наукової сфери та багато інших», - додав заступник мера.