У Вінниці відновлюють реконструкцію вулиці Батозької – Моргунов

Новини Вінниці / У Вінниці відновлюють реконструкцію вулиці Батозької – Моргунов

Сьогодні, 16 травня, розпочались підготовчі роботи для відновлення реконструкції вулиці Батозької у Вінниці.

Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.  

«Незабаром на об'єкт заїде техніка», - уточнив мер.

З початком повномасштабної війни фінансування таких інфраструктурних проєктів в Україні було призупинене. В цьому році з’явилася можливість відновити роботи, тож, у міській владі планують якнайшвидше облаштувати дорогу, щоб відновити рух автомобілів та громадського транспорту на цій ділянці.

До війни спеціалісти тут проклали більшу частину інженерних мереж, практично облаштували освітлення, підготували дорогу під «оксамитовий шлях», де будуть курсувати трамваї.

Проєктанти розробили концепцію перетворення промислової зони в сучасний міський простір, де буде зручно всім – і учасникам руху, і підприємцям, і людям, що живуть в цьому районі. Тож ремонт передбачає оновлення проїжджої частини та тротуарів, сучасні велодоріжки, нові зупинки та запуск тролейбусу в майбутньому, озеленення тощо.

«Ми будемо продовжувати вдосконалювати міський простір. Модернізація Батозької має велике значення для міста, адже вулиця «підв’язана» і до шляхопроводу Янгеля-Лук’яненка, який зв’яже центральну частину міста з Тяжиловом, а також з нашим проєктом «Вінницька миля», - зазначив очільник громади.