У Вінниці відкрився магазин білоруських солодощів з підконтрольних Лукашенку підприємств

Новини Вінниці / У Вінниці відкрився магазин білоруських солодощів з підконтрольних Лукашенку підприємств

У самісінькому центрі Вінниці – на перетині вулиць Соборної та Оводова – 18 листопада відкрився шостий в Україні магазин мережі «Білоруська цукерня «Мінчанка». Його асортимент кондитерські вироби з державних фабрик сусідньої держави.

Згідно з інформацією з офіційного сайту імпортера, асортимент представлений підприємствами: «Коммунарка», яке працює з 1905 року (м. Мінськ), «Красный пищевик», працює з 1870 року (м. Бобруйськ), «Красный Мозырянин», працює з 1913 року (м. Наровля), «Спартак», працює з 1924 року (м. Гомель), «Берестейский пекарь», працює з 1923 року (м. Брест).

Усі підприємства входять до білоруського держконцерну та підпорядковані Раді міністрів Республіки Білорусь. Тобто підконтрольні Олександру Лукашенку, якого не визнають законно обраним президентом в Україні. Наразі мережа налічує по одному магазину в Житомирі та Хмельницькому, а також три – у Києві.  

На сайті ТОВ «Мінчанка», зареєстрованому на житомирянина Максима Гацького, вказується, що асортимент мережі нараховує «понад 500 одиниць різноманітних кондитерських виробів», а також запевняють, що «переважна більшість рецептур продукції, незмінна десятиліттями, якість яких визнана поколіннями в усьому світі».

Як вказує Вінниця.Ок, етикетки продукції у магазинах «Білоруської цукерні» подекуди з «ностальгією за СРСР». Червоні зірки на шоколаді «Генеральський» тому приклад…

Додамо, магазин орендує не тільки «козирне» приміщення, в якому за радянських часів розташовувався «Центральний гастроном», а ще й доволі дороге. Саме тому ніхто з орендарів протягом останніх 5-10 років там не затримувався більше року. Подивимося на долю білоруських солодощів.

P.S. Стаття не є «замовною» як імпортером, так і конкурентами. Редакція має власну думку щодо імпорту з Білорусі палива, цукерок, ковбасної та молочної продукції, а також своє ставлення до режиму Лукашенка.

Олег Верлан

19 листопада, 2021