У Вінниці відкрили «Veteran Hub»: простір для підтримки ветеранів (ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці відкрили «Veteran Hub»: простір для підтримки ветеранів (ВІДЕО)

Організатори проєкту майже півроку шукали у Вінниці приміщення, а також фахівців, які зможуть працювати в центрі «Veteran Hub» не лише стаціонарно а й онлайн. Усі охочі військові зможуть отримати тут юридичну та психологічну допомогу, а ще - підтримку при відкритті власної справи та консультації підприємцям.

Організатори проєкту майже півроку шукали у Вінниці приміщення, а також фахівців, які зможуть працювати в центрі «Veteran Hub» не лише стаціонарно, а й онлайн. Усі охочі, не лише військові, зможуть отримати тут юридичну та психологічну допомогу, а ще - підтримку при відкритті власної справи та консультації підприємцям.

Як розповіла "Сусільному" керівниця організації "Veteran Hub" Івона Костина, перший проєкт був втілений в життя у 2018 році в Києві де вже надали допомогу понад трьом тисячам ветеранів, військовим, курсантам, поліціянтам, рятувальникам та членам їх родин.

"У Вінниці дуже багато військових баз порівняно з іншими регіонами України. Модель " Veteran Hub " є універсальною", - каже Івона Костина.

У центрі працює 12 спеціалістів: психологи, юристи, фахівці з кадрів. П'ятеро з них — ветерани війни на Сході. Стати клієнтом хабу може будь-хто, навіть без наявності посвідчення учасника бойових дій. Усі послуги — безкоштовні.

Поки Вінниця у помаранчевій зоні, хаб працюватиме онлайн. Фахівці визначать, консультації якого спеціаліста потребує військовий, і проведуть її у Zoom.

Після зміни зонування центр запрацює у звичному режимі.