У Вінниці відкриють виставку до Дня Збройних сил України

Новини Вінниці / У Вінниці відкриють виставку до Дня Збройних сил України

До Дня Збройних сил України, а саме 4 грудня 2020 року, у приміщенні Вінницького обласного краєзнавчого музею відбудеться відкриття виставки «Воїни. Історія українського війська».

До Дня Збройних сил України, а саме 4 грудня, у приміщенні Вінницького обласного краєзнавчого музею відбудеться відкриття виставки «Воїни. Історія українського війська».

З початку активної фази новітньої російсько-української війни у 2014 році, українське військо розпочало своє відродження, яке супроводжується історичною тяглістю до військових традицій часів Визвольних змагань. та інших славетних сторінок боротьби за Українську державність,присвоєння почесних найменувань військових частин, провадження елементів українського національного однострою, військових звань, відзнак.

Виставка «Воїни. Історія українського війська» – це 20 розповідей про історію військових формувань на теренах України від часів Русі до сьогодення. Експозиція дає змогу зазирнути в минуле та подивитися, якими були однострої та зброя українських воїнів у різні історичні епохи. Світлини супроводжує інформація про тип військових організацій, чисельність і озброєння військ, методи воєнного мистецтва та найвизначніші битви.

Організатор проекту: Український інститут національної пам’яті.

Організатори презентації виставки у Вінниці: Центральний міжрегіональний відділ Українського інституту національної пам'яті; Вінницький обласний краєзнавчий музей; за сприяння Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

Ірина Заіковата

3 грудня, 2020