У Вінниці відкриють Інститут Конфуція

Новини Вінниці / У Вінниці відкриють Інститут Конфуція

Китай має намір відкрити при Вінницькому національному технічному університеті культурно-освітній центр "Інститут Конфуція". Про створення у Вінниці закладу з популяризації китайської мови, культури та мистецтва, де можна глибше познайомитися з філософією Піднебесної було домовлено у листопаді 2017 року під час поїздки ректора ВНТУ Володимира Грабка та завідувача кафедри філософії Олега Хоми до міста Ланьчжоу, столиці провінції Ганьсу. Тоді керівник вінницького вишу і президент Ланьчжоуського політехнічного університету узгодили усі необхідні документи і передали їх в канцелярію офісу Конфуція в Пекіні.

Китай має намір відкрити при Вінницькому національному технічному університеті культурно-освітній центр "Інститут Конфуція". Про створення у Вінниці закладу з популяризації китайської мови, культури та мистецтва, де можна глибше познайомитися з філософією Піднебесної було домовлено у листопаді 2017 року під час поїздки ректора ВНТУ Володимира Грабка та завідувача кафедри філософії вишу Олега Хоми до міста Ланьчжоу, столиці провінції Ганьсу. Тоді керівник вінницького вишу і президент Ланьчжоуського політехнічного університету узгодили усі необхідні документи і передали їх  в канцелярію офісу Конфуція в Пекіні.

Знаходитиметься Інститут Конфуція на 4 поверсі факультету електроенергетики та електромеханіки ВНТУ. Днями перший секретар Посольства КНР в Україні Ван Дацзюнь, який водночас є і начальником відділу з питань освіти, та його колега Лю Тай відвідали ВНТУ, щоб перевірити, як іде підготовка для відкриття Інституту Конфуція. Під час візиту узгодили кількість працівників, які будуть працювати у центрі та розмір необхідного фінансування.

До речі, перший в Україні Інститут Конфуція відкрито у 2007 році в Луганському Національному педагогічному університеті. Згодом ще у кількох обласних центрах країни.

Для довідки: Інститут Конфуція – освітньо-культурний центр з поширення в Україні китайської мови і культури. Тут навчають китайської мови, проводять кваліфікаційний тест з китайської мови та інші тести для отримання сертифікату викладача китайської мови як іноземної. На його базі відбуваються конференції, конкурси та інших заходи, пов`язані з китайською мовою і культурою; а також проводяться різні спортивні заходи за участю китайських і українських спортсменів. Інститут сприяє в навчанні і працевлаштуванні в КНР.

За інформацією прес-служби ВНТУ.

Саша Григоровська

13 березня, 2018