У Вінниці відбувся «Святвечір із Василем Стусом»

Новини Вінниці / У Вінниці відбувся «Святвечір із Василем Стусом»

Учора біля пам'ятника Василеві Стусу, що у Вінниці, зібралися студенти та викладачі ДонНУ – вишу, який носить ім'я цього українського поета, представники вінницької інтелігенції. У день народження поета, який, нагадаємо, з'явився на світ 6 січня 1938 року на Вінниччині, а помер 4 вересня 1985 року у російській в'язниці на Уралі, у нашому місті відбувся «Святвечір із Василем Стусом».

Учора біля пам'ятника Василеві Стусу, що у Вінниці, зібралися студенти та викладачі ДонНУ – вишу, який носить ім'я цього українського поета, представники вінницької інтелігенції. 

У день народження поета, який, нагадаємо, з'явився на світ 6 січня 1938 року на Вінниччині, а помер 4 вересня 1985 року у російській в'язниці на Уралі, у нашому місті відбувся «Святвечір із Василем Стусом».

«Стусівський університет плекає свої традиції, серед яких одна із особливих, символічних та знакових подій- вшанування пам'яті великого свободолюбця, українського поета, перекладача, прозаїка, літературознавця, правозахисника, Героя України та випускника Alma Mate - Василя Стуса.
Учасники зібрання згадували непросту долю та життєвий шлях Василя Семеновича, символічність дня народження, а студенти зачитували рядки поета та вірші присвяченні видатному українцю. Усі присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника видатного земляка.
Представнки Стусівського університету професор, доктор філологічних наук Анатолій Загнітко, завідувач кафедри журналістики Олена Тараненко, доцент кафедри теорії та історії української і світової літератури Олег Соловей, доцент кафедри журналістики Виталий Борецкий (Vitaly Boretsky) говорили про Василя Стуса як про унікальну особистість, що інтегрує українську націю, дає усвідомити національну ідею, вчить бути справжньою Людиною, вірною своєму народові. А також згадували символізм народження великого борця саме у святий вечір та особливий день для України, адже саме сьогодні 6 січня надано автокефалію православній церкві України», – зазначається на сторінці у Facebook ДонНУ.


 

Юрій Ярмощук

7 січня, 2019