У Вінниці відбулось нагородження лауреатів літературної премії імені Ігоря Федорова

Новини Вінниці / У Вінниці відбулось нагородження лауреатів літературної премії імені Ігоря Федорова

Вже другий рік поспіль премією імені Ігоря Федорова відзначають кращі фантастичні твори  серед авторів-початківців. Проводиться даний конкурс на ініціативи Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України.

Вже другий рік поспіль премією імені Ігоря Федорова відзначають кращі фантастичні твори серед авторів-початківців. Проводиться конкурс за ініціативи Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України.

У Вінницькому літературно-меморіальному музеї Михайла Коцюбинського 24 травня відбулося нагородження лауреатів літературної премії імені Ігоря Федорова за науково-фантастичний твір короткого жанру.

Відомо, що цьогоріч на конкурс надійшло два десятки творів від авторів з усієї України. Однак першої премії журі не присвоїло нікому. Друга премія, диплом і грошова нагорода дісталися Наталі Кондратенко з Одеси за оповідання «Нові технології». А лауреатами третіх премій стали Сергій Зінченко з Кривого Рогу за твір «Проти насіння», Олександр Ігнатенко з Полтавщини за оповідання «Відзначені» та Олександр Тригубов із Сум за «Последний день».

Як уточнив голова Вінницької обласної організації Національної спілки письменників Вадим Вітковський:

«Окрім цього, члени журі разом із матір’ю відомого вінницького письменника-фантаста Неллею Миколаївною Федоровою вирішили присудити ще дві заохочувальні премії талановитим авторам. Мова йде про Олену Степанець, яка подала на конкурс оповідання «Розшукується дракон», та Наталю Юніцьку за твір «Земна сестра». Вручення нагород відбудеться вже після закінчення карантину. Поки що про конкретний день не можемо говорити, але завчасно повідомимо про дату, час і місце».

Режисер Ігор Міхєєв підготував до цієї події короткометражний фільм про незабутнього Ігоря Федорова. Спогадами про друга поділилися Віктор Байрак та Олександр Шемет.
 

Фото Олександра Шемета

Ірина Заіковата

25 травня, 2020