У Вінниці відбулася презентація місцевої філії Асоціації жінок ДІЯ

Новини Вінниці / У Вінниці відбулася презентація місцевої філії Асоціації жінок ДІЯ

До Вінниці з метою впровадження свого дітища у місті 31 січня прибули керівник ГО «Асоціація жінок ДІЯ» Наталя Делієва, представниця філії ГО «ДІЯ» у Кропивницькому Юлія Шкурупій. У Вінниці осередком організації керуватиме фінансовий директор ПГ «VIOIL», депутат Вінницької міської ради Алла Власюк.

До Вінниці з метою впровадження свого дітища у місті 31 січня прибули керівник ГО «Асоціація жінок ДІЯ» Наталя Делієва, представниця філії ГО «ДІЯ» у Кропивницькому Юлія Шкурупій. У Вінниці осередком організації керуватиме фінансовий директор ПГ «VIOIL», депутат Вінницької міської ради Алла Власюк.

Знайомство «дієвих» жінок з Вінницею розпочалась з «Домі мама», який відкрила підприємець Ольга Череватова. Жінка викупила під Вінницею 3-поверховий будинок і відкрила у ньому центр, який став домівкою для матерів, що опинилися у складних життєвих ситуаціях. 

Як каже сама Ольга, вона змалечку хотіла допомагати дітям, у яких не все гаразд у житті. Та почувши колись фразу: «Хочеш допомогти дитині – спочатку допоможи її мамі», зрозуміла, що підтримувати необхідно саме матерів. Тому таке правило стало приводом створення кризового центру - «Дім Мама» , головною метою якого є профілaктикa сирітствa.

Центр створений для того, аби бaтьки у важкий період свого життя не віддaвaли дітей в дитбудинки, a пожили в центрі, до поки не нaлaгодять свої життєві проблеми. Тут матері можуть безкоштовно отримати необхідну психологічну і юридичну допомогу, та проживати у будинку до півтора року. За цей період жінки мають налагодити контакти з чоловіком чи родиною, або підшукати житло. Також у Центрі матерям допомагають й у пошуках роботи.

Наприклад, дівчинка Юля - сирота з Одеси, втекла з маленьким сином від чоловіка-наркомана, та скиталась по знайомим, до поки не дізналась про даний центр. На щастя, її змогли розлучити з горе-чоловіком, і дівчина з новими силами починає життя заново. Юля закінчила курси манікюру та нарощення вій, де купувала весь матеріал для навчання за власний кошт, а зараз відточує свою майстерність на інших мешканках «Дому Мама».

Коли Наталія Делієва дізналась, що в центрі перебуває її землячка, була досить здивована, та разом з Аллою Власюк дізнались від дівчини, що в неї залишилась невеличка нерухомість у Одесі, яку вона не могла продати до настання 18-річча, а також через боязнь зустрітись з колишнім чоловіком. Почувши це, Наталя Делієва пообіцяла допомогти їй, звівши Юлю зі своїм знайомим ріелтором та за допомогою Алли Власюк та Ольги Череватової контролювати процес до кінця.  

Після знайомства з усіма мешканками центру, делегація вирушила до залу одного з вінницьких ресторанів, де Алла Власюк зібрала впливових жінок Вінниччини та усіх охочих приєднатись до спільної праці на відкритті у Вінниці філії ГО «Асоціація жінок ДІЯ».

Адже хто, як не жінка, може зрозуміти та стати на захист прав жінок, розвиток соціальних, економічних, духовних, політичних та інших прав і інтересів жінок та членів їх родин. На зібранні представниці організації розповіли про свою громадську діяльність, проекти та плани на майбутнє, обмінялися подарунками і сувенірами з новоспеченим керівником їх філії у Вінниці – Аллою Власюк.

Одним з головних моментів зібрання став виступ представників вінницької ГО «Дія Діти», які розповіли про «солодких» дітей та їх щоденні ритуали по вимірюванню рівня цукру в крові, що пов’язано з чималою кількістю проколів пальчиків (від 5 до 30! разів на день), аби зібрати кров для аналізу. Жінки погодилися з тим, що полегшити життя дітей може лише дороговартісне обладнання, яке дозволить позбутися щоденних проколів, та буде видавати дані про рівень цукру в крові завдяки спеціальному сенсору.

Під кінець заходу, Алла Власюк повідомила, що всі присутні можуть приєднатись до «Асоціації жінок ДІЯ», залучити всіх охочих підтримати мету просування принципів гендерної рівності, розкриття професійних і ділових якостей жінок, підтримку їх підприємницької ініціативи та захист прав дітей та молоді, вирішення питань освіти, культури, духовності.

Захід відбувся у ресторані "Маріне", а її власниця М. Товмасян стала активною учасницею і співорганізатором вінницької філії «Асоціації жінок ДІЯ».

Відомо, що наступні зустрічі будуть проводитися, починаючи з лютого, у формі «ділової кави».

Новини Вінниці / У Вінниці відбулася презентація місцевої філії Асоціації жінок ДІЯНовини Вінниці / У Вінниці відбулася презентація місцевої філії Асоціації жінок ДІЯНовини Вінниці / У Вінниці відбулася презентація місцевої філії Асоціації жінок ДІЯНовини Вінниці / У Вінниці відбулася презентація місцевої філії Асоціації жінок ДІЯНовини Вінниці / У Вінниці відбулася презентація місцевої філії Асоціації жінок ДІЯНовини Вінниці / У Вінниці відбулася презентація місцевої філії Асоціації жінок ДІЯНовини Вінниці / У Вінниці відбулася презентація місцевої філії Асоціації жінок ДІЯНовини Вінниці / У Вінниці відбулася презентація місцевої філії Асоціації жінок ДІЯНовини Вінниці / У Вінниці відбулася презентація місцевої філії Асоціації жінок ДІЯНовини Вінниці / У Вінниці відбулася презентація місцевої філії Асоціації жінок ДІЯ