У Вінниці відбулась кардіологічна конференція «Нове про головне. Кардіологічні алгоритми»

Новини Вінниці / У Вінниці відбулась кардіологічна конференція «Нове про головне. Кардіологічні алгоритми»

У актовій залі хірургічного корпусу Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.Пирогова не було «яблуку де впасти». Неабиякий ажіотаж у вчених, лікарів та інтернів викликала наукова конференція «Нове про головне. Кардіологічні алгоритми». Адже мали змогу відвідати захід лікарі усіх терапевтичних профілів, однак більшість учасників заходу складали саме сімейні лікарі.

У актовій залі хірургічного корпусу Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.Пирогова не було «яблуку де впасти». Неабиякий ажіотаж у вчених, лікарів та інтернів викликала наукова конференція «Нове про головне. Кардіологічні алгоритми». Адже мали змогу відвідати захід лікарі усіх терапевтичних профілів, однак більшість учасників заходу складали саме сімейні лікарі.    

Відбувся захід у відповідності до Реєстру з’їздів, конгресів, симпозіумів і науково-практичних конференцій, які проводитимуться у 2020 році. В якості доповідачів залучили провідних фахівців України в галузі кардіології, функціональної діагностики та сімейної медицини.

«Дана конференція стала щорічно, та проводитися у Вінниці втретє. Адже щороку на світовому рівні приймаються постанови по лікуванню кардіологічних пацієнтів. Нажаль в Україні людей із патологіями серцево-судинної системи дуже багато. Великим є і відсоток смертності від хвороб. Тому в цій ситуації дуже важливо, щоб лікарі, особливо сімейні, розуміли свою роль в лікуванні таких пацієнтів», - зазначила доктор медичних наук, професор та завкафедри Терапевтичних дисциплін та сімейної медицини факультету післядипломної освіти ВНМУ Наталія Осовська. 

За її словами, конференція має допомогти з відповідями на перелік практичних питань, що виникають у сімейних лікарів чи не щодня. Так, приміром, медики отримали можливість дізнатися про те, що лікар-«сімейник» може зробити сам, аби вчасно надати допомогу пацієнту, тим самим врятувати його, та що є його «парафією»?.. Тобто дізнатися про алгоритми дій. Вони створені для того, щоб лікарі вміли вчасно розпізнати та зреагувати на стан хворого, а також виписати необхідне лікування чи вчасно відправити пацієнта до спеціалізованого лікаря.

«Отже, кардіологічні алгоритми повинні бути адаптовані та прості. Це можливо було сьогодні прослухати, отримати матеріали в паперовому вигляді, отримати додаткові знання та оновити вже існуючі, більш того, навіть для того, щоб пояснити пацієнту, що лікар робить свою роботу правильно», - зазначає Наталія Юріївна. 

Відвідувачка конференції лікар-невропатолог Ольга Новаковська, що працює у обласній лікарні ім. акад. Ющенка, поділилась своїми враженнями від проведеного заходу:

«Мене, як слухача, цікавило питання лікування гіпертонічної хвороби та підвищеного рівня холестерину. Адже це хронічні хвороби мозкового кровообігу і острого порушення мозкового кровообігу. Саме для мене ці теми є досить актуальні на сьогоднішній день, тому що ми працюємо з ними кожен день. Й усі отримані сьогодні знання я буду передавати своїм інтернам та колегам, які не змогли бути присутніми».  

Новини Вінниці / У Вінниці відбулась кардіологічна конференція «Нове про головне. Кардіологічні алгоритми»Новини Вінниці / У Вінниці відбулась кардіологічна конференція «Нове про головне. Кардіологічні алгоритми»Новини Вінниці / У Вінниці відбулась кардіологічна конференція «Нове про головне. Кардіологічні алгоритми»Новини Вінниці / У Вінниці відбулась кардіологічна конференція «Нове про головне. Кардіологічні алгоритми»Новини Вінниці / У Вінниці відбулась кардіологічна конференція «Нове про головне. Кардіологічні алгоритми»Новини Вінниці / У Вінниці відбулась кардіологічна конференція «Нове про головне. Кардіологічні алгоритми»Новини Вінниці / У Вінниці відбулась кардіологічна конференція «Нове про головне. Кардіологічні алгоритми»Новини Вінниці / У Вінниці відбулась кардіологічна конференція «Нове про головне. Кардіологічні алгоритми»Новини Вінниці / У Вінниці відбулась кардіологічна конференція «Нове про головне. Кардіологічні алгоритми»Новини Вінниці / У Вінниці відбулась кардіологічна конференція «Нове про головне. Кардіологічні алгоритми»Новини Вінниці / У Вінниці відбулась кардіологічна конференція «Нове про головне. Кардіологічні алгоритми»Новини Вінниці / У Вінниці відбулась кардіологічна конференція «Нове про головне. Кардіологічні алгоритми»Новини Вінниці / У Вінниці відбулась кардіологічна конференція «Нове про головне. Кардіологічні алгоритми»Новини Вінниці / У Вінниці відбулась кардіологічна конференція «Нове про головне. Кардіологічні алгоритми»Новини Вінниці / У Вінниці відбулась кардіологічна конференція «Нове про головне. Кардіологічні алгоритми»Новини Вінниці / У Вінниці відбулась кардіологічна конференція «Нове про головне. Кардіологічні алгоритми»