У Вінниці відбудеться VI фестиваль польової кухні пам’яті Тараса Сича

Новини Вінниці / У Вінниці відбудеться VI фестиваль польової кухні пам’яті Тараса Сича

О 14-ій годині сьогодні, 28 червня, в Центральному парку ім. Леонтовича розпочнеться VI Фестиваль польової кухні пам'яті загиблого вінницького атовця Тараса Сича. Гостей пригощатимуть стравами солдатської кухні та ласощами від зіркових гостей. Умова лише одна – потрібно зробити благодійний внесок і купити «фестивальну тарілку». За зібрані під час заходу гроші планують придбати медичні рюкзаки та інше необхідне обладнання для військових у зоні АТО/ООС.

О 14-ій годині сьогодні, 28 червня, в Центральному парку ім. Леонтовича розпочнеться VI Фестиваль польової кухні пам'яті загиблого вінницького атовця Тараса Сича. Гостей пригощатимуть стравами солдатської кухні та ласощами від зіркових гостей. Умова лише одна – потрібно зробити благодійний внесок і купити «фестивальну тарілку». За зібрані під час заходу гроші планують придбати медичні рюкзаки та інше необхідне обладнання для військових у зоні АТО/ООС.

Нагадаємо, вінничанин Тарас Сич загинув під мінометним вогнем у Дебальцевському котлі. Він завжди був проти насильства, сам в руках зброї не тримав, годував військових.

Організатори фестивалю – Вінницька міська рада, Фонд громади «Подільська громада», міський Палац мистецтв та КП «Вінницязеленбуд». Захід пройде у День Конституції на площі Водограю в парку ім. Леонтовича.

Кухарями польової кухні у цьому році будуть рятувальники, військові, представники спеціалізованих навчальних закладів, воїни-афганці, представники громадських організацій, волонтери.

«Під час фестивалю працюватиме більше 20 локацій, де готуватимуть різні страви. Зіркові кулінари – це журналіст Костянтин Грубич, музикант Лесик та гурт «Пан Карпо». Також передбачена велика концертна програма. На сцені виступатимуть різні творчі колективи: оркестри Міністерства з надзвичайних ситуацій, військових частин, ансамбль воїнів-афганців, молоді виконавці міського Палацу мистецтв», – каже директор КП «Палац мистецтв «Зоря» Євгеній Майданик.

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи міської ради Олег Парфілов розповів, що під час фестивалю буде представлена і військова техніка.

«Захід розрахований більше на молодь, адже військово-патріотичне виховання нині- це один з головних пріоритетів в нашій державі. Ми повинні пам'ятати, що війна триває, наші військові потребують допомоги, уваги та підтримки», – говорить Олег Парфілов.

Олеся Рудницька

28 червня, 2021