У Вінниці від інсульту й цукрового діабету цього року померло менше містян, ніж торік

Новини Вінниці / У Вінниці від інсульту й цукрового діабету цього року померло менше містян, ніж торік

Показники смертності від інсульту у Вінниці цього року зменшилися на понад 12%, від цукрового діабету – утричі.

Показники смертності від інсульту у Вінниці цього року зменшилися на понад 12%, від цукрового діабету – утричі. У мерії вважають, що це завдяки програмі «Доступні ліки», покликаної забезпечити гіпертоніків пігулками від тиску. Та програмі по забезпеченню діабетиків препаратами інсуліну. А також й тому, що в місті функціонує  регіональний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології.

«Фахівці закладу за 10 місяців 2018 року провели 1208 коронарографій, в тому числі 499 досліджень при гострому коронарному синдромі, 712 стентувань коронарних артерій, з них – 409 при гострому інфаркті міокарда. Це дало можливість продовжити тривалість життя пацієнтів та стабілізувати показники смертності працездатного населення від гострого інфаркту міокарду», – повідомляється на сайті Вінницької міської ради.

Оприлюднені цифри свідчать, що показник смертності від гострого порушення мозкового кровообігу за 9 місяців цього року склав 4,1 випадки на 10 тис. дорослого населення. А смертність від цукрового діабету знизилася з 0,56 до 0,17 на 10 тис. населення. 

Як повідомляв NaПарижі, на Вінниччині зареєстровано три нових спалахи кору.

Юрій Ярмощук

30 листопада, 2018