У Вінниці ветерани АТО представляли кращі бізнес-проєкти. Серед них "Троща" і виготовлення пончиків (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінниці ветерани АТО представляли кращі бізнес-проєкти. Серед них "Троща" і виготовлення пончиків (ФОТО)

У Вінниці відбувся перший захід де кожен охочий ветеран АТО міг пройти навчання з підприємництва від Київської школи економіки та опановувати основи бізнес-планування, маркетингу, фінансів, продажів та побудови й управління командами.

У Вінниці відбувся перший захід, де кожен охочий ветеран АТО міг пройти навчання з підприємництва від Київської школи економіки та опановувати основи бізнес-планування, маркетингу, фінансів, продажів та побудови й управління командами.

Як повідомили на сайті Вінницької міської ради, на початку листопада за підтримки Zagoriy Foundation у місті стартувало навчання для учасників АТО та ООС. Колишні бійці працювали над стратегією, маркетингом, продажами, командоутворенням та фінансам. З 25 учасників, 14 стали фіналістами і представили свої бізнес-плани перед комісією, до складу якої увійшли представник школи KSE, бізнесу та громадськості. 

Професор KSE, викладач програми Сергій Гвоздьов, зазначив:

«Програма для нас має величезне значення. Ми вважаємо, що суспільство у величезному боргу перед тими, хто брав участь у бойових діях і допомагав нашим військовим і добровольцям. Ми намагаємось робити так, щоб ця програма була максимально ефективною.  Сьогодні хочемо побачити, як ви наблизилися до підприємництва завдяки нашому навчанню».

Виконуюча директорка фонду «Подільська громада» Олена Данілова додала: 

«Я дякую вам за вашу сміливість, адже розумію, наскільки нелегко взяти на себе відповідальність, прийти навчатися, слідувати інструкціям і втілювати свої ідеї в життя. Фонд «Подільська громада» зацікавлений саме в розвитку соціально відповідального бізнесу. Хочеться зазначити, що у нас є дуже хороші колеги-бельгійці, які протягом 2,5 років допомагають нашим військовим, зацікавлені в подальшій допомозі і навіть у втіленні ідей соціального бізнесу. Думаю, що частина проектів точно буде втілена в життя, а можливо й усі».

Серед переможців учасник АТО Володимир Сироватко.  Його бізнес-ідея – «ТРОЩА». Це місце, де можна випустити пару, звільнитися від люті (розбити/зруйнувати щось за допомогою бити або іншого, але у безпечний спосіб для себе). Планує займатися бізнесом разом з дружиною.

Переміг і Михайло Жилін – переселенець 37 років, родом з Донбасу. До війни працював завідувачем трупи у театрі. Під час війни був важкопоранений, після одужання викладав історію в університеті. Він хоче відкрити точку фаст-фуду з пончиками "Intermezzo" за мотивами Коцюбинського. Вже розробив логотип та обрав місце. Решта учасників представили також цікаві ідеї. Здобули перемогу ще Сергій Бондаренко та Сергій Беднарчук.  

Новини Вінниці / У Вінниці ветерани АТО представляли кращі бізнес-проєкти. Серед них "Троща" і виготовлення пончиків (ФОТО) Новини Вінниці / У Вінниці ветерани АТО представляли кращі бізнес-проєкти. Серед них "Троща" і виготовлення пончиків (ФОТО) Новини Вінниці / У Вінниці ветерани АТО представляли кращі бізнес-проєкти. Серед них "Троща" і виготовлення пончиків (ФОТО) Новини Вінниці / У Вінниці ветерани АТО представляли кращі бізнес-проєкти. Серед них "Троща" і виготовлення пончиків (ФОТО)