У Вінниці ветерану-афганцю виділили кошти на авто

Новини Вінниці / У Вінниці ветерану-афганцю виділили кошти на авто

У Вінниці вшанували учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан. Грамоти виконавчого комітету Вінницької міської ради та премії отримали 15 вінничан, а  один з ветеранів сертифікат на придбання автомобіля.Це вже восьма автівка, яку виділяють вінницьким «афганцям»

У Вінниці вшанували учасників бойових дій на території інших держав з нагоди 31-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан. Грамоти виконавчого комітету Вінницької міської ради та премії отримали 15 вінничан, а  один з ветеранів - сертифікат на придбання автомобіля. Це вже восьма автівка, яку надають вінницьким «афганцям».

Про це повідомляють офіційні джерела.

«70 років, скільки існував Радянський Союз, крім Афганістану, було ще біля десяти гарячих точок. Тільки можна вдуматися, скільки країн були в бойових діях, де Радянський Союз приклав свою руку. Афганістан був уже на завершенні. Фактично це вже була агонія того тоталітарного режиму. Я згадую, коли у Вінниці пошепки говорили, що там десь на вокзалі привезли цинкову туруну. Влада приховувала цю трагедію в Афганістані», - зазначив на початку виступу Сергій Моргунов. 

Міський голова також нагадав про те, що «афганці» були в рядах перших захисників суверінітету України у нинішній війні з російським агресором:

«Ви одні із перших пішли захищати нашу Україну на Сході, коли цей сусід прийшов по нашу землю. Ви маєте мужність, знаєте, що таке взаємовиручка, коли стоїш на захисті рідної землі і навчаєш тих молодих людей, які разом з вами пліч-о-пліч стояли у 2014 -2016 роках і сьогодні стоять».

Насамкінець Сергій Моргунов побажав ветеранам здоров‘я та миру і вручив сертифікат на суму 409  832 грн, на авто одному із учаснику бойових дій в Афганістані Олександру Поліщуку.  

Чоловік – учасник бойових дій в Афганістані, внаслідок війни має інвалідність. В зону бойових дій він потрапляв двічі. 

«Перед відправкою отримав підвищення в посаді, став командиром автомобільної роти і весь Афганістан я воював у складі своєї роти, командував ротою і водив автомобільні колони по дорогах Афганістану. Ми були солдатами, виконували обов’язок, який на нас поклала держава.  Я був пораненим, у мене був підрив автомобіля на міні. Внаслідок цього пошкоджено хребет і дало пошкодження на ноги. Мені приємно сьогодні отримати сертифікат на придбання автомобіля, я чекав цього протягом 20 років. Ще не знаю, яку марку я саме буду купувати»,  - додав  Олександр Поліщук. 

Нагадаємо, що з 2014 року за кошти Вінницької міської ради для інвалідів війни – учасників бойових дій в Афганістані було придбано уже сім автомобілів, цьогорічна автівка уже восьма.

Марина Карабай

15 лютого, 2020