У Вінниці ветеранів АТО разом із сім’ями запрошують на новорічно-різдвяний ярмарок на Європейській площі

Новини Вінниці / У Вінниці ветеранів АТО разом із сім’ями запрошують на новорічно-різдвяний ярмарок на Європейській площі

ГО «Брат за брата України» під час проведення новорічно-різдвяного ярмарку, розпочне цілий комплекс культурно-розважальних заходів для учасників АТО та їх сімей, а також небайдужих вінничан і гостей міста, перший етап яких розпочнеться 20 грудня о 18:00 на Європейській площі у будиночку № 37.

ГО «Брат за брата України» під час проведення новорічно-різдвяного ярмарку розпочне цілий комплекс культурно-розважальних заходів для учасників АТО та їх сімей, а також небайдужих вінничан і гостей міста, перший етап яких розпочнеться 20 грудня о 18:00 на Європейській площі у будиночку № 37.

Всі охочі зможуть долучитись до приготування шаурми від бійця-учасника російсько-української війни та громадського активіста, вінничанина Олександра Грамарчука (позивний «Гром»), а також скуштувати приготовлену ним шаурму.

Звучатимуть пісні у живому виконанні Олександра Клеца, лауреата фестивалю «Пісні народжені в АТО».

Ветерани АТО приготують фірмовий плов та уху за рецептами кухарів, які готували їжу для військових на передовій.

Родзинкою заходу буде аукціон, на якому відбудеться продаж виробів, які змайстрували учасники АТО з метою збору коштів для військових частин, що залучаються до виконання завдань в зоні бойових дій.

Із запальним спортивним азартом відбудуться козацькі змагання, поїдання бургерів та хот-догів на швидкість.

Зі слів учасника бойових дій «Грома», захід має бути динамічним і цікавим, адже «Гром» вкотре презентує свій власний креативний «кулінарний винахід» з крафтовими «етикетками» на сувенірних консервних банках, які містять в собі звичайну їжу:

«Так «Сепар в сметані», це, по суті, така собі ідея «тролінгу», висміювання, яка була винайдена, щоб вплинути на інформаційне поле противника, а також на тих, хто підтримує відкрито чи приховано агресора. Згодом було придумано назви «Снєгірь православний», «Сепар в олії», «Сепар луганський», з часом буде «Сепар донецький».

За словами атовця, російська агресивна пропаганда безсоромно вигадувала, що наші військові «їдять російських малюків», «вбивають снігурів», та інші подібні жахливі речі, які розміщують в контентах інформаційного простору мережі Інтернет та телебачення, як на власній території РФ (чит. далі Російська Федерація), так і на території, яка на даний час є окупованою. Зневажливо намагались принизити честь і гідність наших українських військових, називаючи їх «укропами», відповідно вибудовували в мисленні власних громадян РФ негативне сприйняття і відношення, а по декуди масове відкрите агресивне ставлення до українців, таким чином формуючи суб’єктивне бачення ситуації військового конфлікту.

«Але наші патріоти морально не зламались, а образливе прізвисько «Укроп» стали носити з гордістю, навіть створили відповідну неофіційну символіку на військових шевронах. Необхідно протидіяти російській пропаганді, яка постійно веде жорстоку інформаційно-ідеологічну, практичну війну проти України використовуючи методику гібридної війни, а саме «модельно-організаційну зброю» (чит. далі «МОЗ»), яка почала розроблятись в кабінетах спецслужб Радянської Росії ще в часи «Холодної війни» і була спрямована проти країн блоку НАТО і США (які до речі, також мають свій аналог «модельно-організаційної зброї», що створювався паралельно), але після здобуття Україною незалежності «МОЗ» розпочали використовувати і проти нас.

Наші, українські інформаційні підрозділи починаючи з 2014 року постійно протидіють інформаційним підрозділам РФ. Тому формулювання «Сепар в сметані» - це наша українська відповідь на їхні пропагандистські виклики в нашу сторону. Українці - це Нація, яка будь-який закид проти себе має здатність перетворити на гумор, і цим гумором протидіяти ворожій пропаганді і контратакувати противника словом. Так свого часу, в історичному минулому робили українські козаки, фольклор про яких дійшов до наших часів завдяки українським історикам-дослідникам . Додам на останок – замовляйте!», - пояснив вінничанин.

Співорганізатор акції, волонтер вінничанка Ірина Валеріївна зазначає, що:

«Вже сьомий рік поспіль з середини грудня до середини січня проводиться новорічно-різдвяний ярмарок, а віднедавна в будиночку № 37 проводяться нами культурно-розважальні заходи для ветеранів АТО та їх сімей, а також небайдужих вінничан і гостей міста. На даних акціях ми збираємо благодійні кошти для учасників АТО, готуємо подарунки і смаколики під новорічну ялинку для бійців на «нулику», збираємо необхідні речі, приймаємо новорічні малюнки від діточок, які ми передаємо на Схід України нашим бійцям».

Наприклад, вінничанин волонтер Богдан Лялюк, який ще з 2014 року постійно їздить на фронт, доставляючи необхідні вантажі і подарунки також цього року долучився до акції.

«Відбудеться аукціон, на якому ми будемо виставляти у вигляді лота, за мінімальною ціною, використані тубуси РПГ, які попередньо перевірені і вихолощені вибухотехніками тому є безпечними. Тубуси були художньо розписані нашим воїном-захисником, який ще проходить службу на фронті в ЗСУ Кузнєцовим Сергієм.

Наступним лотом буде відомий жартівливий креативний «кулінарний винахід» – консерви від «Грома». Кошти з аукціону будуть використані на потреби бійців. Будуть проводитись конкурси, а переможці будуть нагороджені призами або сувенірами. Звичайно, будуть подаруночки сім’ям учасників АТО, а діточок будуть частувати. Загалом заходи спрямовані на підтримку наших воїнів», - вказує вінничанка.

Прогулюючись з родиною святковим ярмарком біля вежі обов’язково зазирніть в будиночок № 37. Скуштуйте приправлену порохом страви від наших військових і поєднайте розваги з доброю справою.