У Вінниці вдень цеглою побили перехожого, щоб відібрати гаманець та мобільник

Новини Вінниці / У Вінниці вдень цеглою побили перехожого, щоб відібрати гаманець та мобільник

У Вінниці 28 жовтня правоохоронці затримали двох зловмисників, які підозрюються у тому, що на вулиці Чехова вчинили розбійний напад на 29–річного містянина. Нетверезі нападники цеглиною побили перехожого та, погрожуючи ножем, відібрали гроші і особисті речі.

Як вказують у відділі комунікації поліції Вінниччини, близько опівдня на спецлінію 102 зателефонував вінничанин та повідомив, що на нього напали двоє невідомих. Вдаривши його кілька разів цеглиною по голові, зловмисники відібрали гаманець, у якому знаходились 400 доларів та 500 гривень, мобільний телефон, а також сумку з особистими речами. При цьому, озброєні ножем нападники, погрожували жертві фізичною розправою.  

За описом потерпілого правоохоронці розшукали нападників. Одного з них, 36–річного мешканця Теплицької територіальної громади, оперативники затримали на одній з вулиць міста. Його 39–річного спільника, жителя Вінницького району, поліцейські розшукали на вінницькому ринку, він намагався продати відібраний телефон.

Підозрювані затримані в процесуальному порядку та поміщені в ізолятор тимчасового тримання. Речі та гроші жертви у зловмисників вилучені.

Наразі вирішується питання про оголошення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідством розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 КК України (розбій).  Зловмисникам загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Макс Мельник

29 жовтня, 2021