У Вінниці вчили їздити на велосипеді тих, кому за 60. Заняття проводили в парку

Новини Вінниці / У Вінниці вчили їздити на велосипеді тих, кому за 60. Заняття проводили в парку

У Вінниці в парку дружби народів відбулись навчання їзди на велосипеді для тих кому за 60. Організаторами навчання стали працівники міського терцентру у рамках проєкту «Старість в радість — залишаймося активними і після 60», який торік виграв на конкурсі громадських ініціатив.

У Вінниці, в парку Дружби народів, відбулись велоуроки для тих, кому за 60. Організаторами навчання стали працівники міського терцентру у рамках проєкту «Старість в радість — залишаймося активними і після 60», який торік виграв конкурсі громадських ініціатив.

Розпочали навчання сьогодні, 11 червня. За словами працівниці терцентру Валентини Амарнової, для учасників закупили близько 30 абонементів на користування велосипедами Nextbike. На це витратили 7 тисяч 800 гривень. Каже, тих, хто не вміє їздити на веломашині - вчитимуть.

“Їзда на велосипеді — це найкращі ліки від захворювань; укріплює серцево-судинну систему, рятує від головного болю, тримає мʼязи в тонусі. Ми будемо їздити 4 місяці: дві групи щоденно — одна зранку, а одна після обіду”, - розповідає Валентина Амарнова.

Відомо, що цю ж ініціативу будуть подавати на конкурс громадських ініціатив і 2020-го. Але цього разу велосипеди хочуть закупити.

Сьогодні ж на велосипедах можна було побачити лише 10 відвідувачок територіального центру. Серед них Ірина Шовкопляс. Участь у проєкті взяла, аби згадати дитинство, адже саме тоді востаннє каталася на велосипеді. Жінка проїхала два кола - для першого разу, каже, вистачить.

Таке дозвілля зацікавило вінничанку Тетяну Денисову, яка прогулювалася парком. Каже, навчитися їзді на велосипеді — це її мрія. При нагоді поцікавилася, що потрібно, аби стати учасником проєкту.

Ірина Заіковата

11 червня, 2020