У Вінниці в інфекційному відділенні військового шпиталю медики працюють за "вахтовим" принципом

Новини Вінниці / У Вінниці в інфекційному відділенні військового шпиталю медики працюють за "вахтовим" принципом

Військовослужбовців Вінницького гарнізону, хворих на COVID-19, лікують у ВМКЦ ЦР. На початку пандемії в госпіталі розгорнули додаткове інфекційне відділення на 28 ліжок з палатою інтенсивної терапії. Роботу медиків організували за «вахтовим принципом».

Військовослужбовців Вінницького гарнізону, хворих на COVID-19, лікують у Військово-медичному клінічному центрі Центрального регіону. На початку пандемії в госпіталі розгорнули додаткове інфекційне відділення на 28 ліжок з палатою інтенсивної терапії. Роботу медиків організували за «вахтовим принципом».

Про це повідомляє Арміяinform.

Начальник клініки інфекційних захворювань полковник медичної служби Аліса Щур розповіла, що від березня медики провели безліч методичних і практичних занять. Відпрацьовували дії в разі підозри на виявлення та надходження пацієнтів з коронавірусом.

«Якщо чесно, було складно, коли до нас надійшов перший пацієнт з COVID-19. Зрозуміло, що теоретично ми готувалися до найскладніших випадків, адже постійно тренувалися, вивчали всю доступну спеціалізовану медичну літературу. Проте знати - це одне, а вперше провести хворого через усі відпрацьовані шляхи, коли додається нервування кожного медика… Було важко, але ми впоралися. І вже прийнявши на стаціонарне лікування першого такого пацієнта, зрозуміли, що алгоритм роботи вибудувано правильно», - повідомляє лікарка Аліса Щур.


Крім методики лікування в шпиталі вирішили, що медики працюватимуть «вахтовим» методом. У ВМКЦ ЦР сформували лікарсько-сестринські бригади, які заходять в інфекційне відділення на 3-4 тижні за ротаційним принципом і працюють на казарменому положенні. Днями у відділення «зайшла» вже 4-та ротація медиків.

 

Марина Карабай

8 липня, 2020