У Вінниці утеплюють школи, визначені аудитом, як найбільш енергозатратні

Новини Вінниці / У Вінниці утеплюють школи, визначені аудитом, як найбільш енергозатратні

У Вінниці в нинішньому році завершують термомодернізацію шкіл, визначених за результатами енергоаудиту, як одні із найбільш енергозатратних у місті.

У Вінниці в нинішньому році завершують термомодернізацію шкіл, визначених за результатами енергоаудиту, як найбільш енергозатратних у місті.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

На завершальній стадії комплексне утеплення школи №10. Навчальний заклад на початку 80-х часу збудували за рекордні 9 місяців, про утеплення особливо не думали, заклад потребував чималі кошти на опалення.

Звершується утеплення гуманітарної гімназії №1, «перша черга» якої була збудована в 1936 році, а далі до навчального закладу ще двічі добудовували окремі приміщення. Це теж була одна з найбільш енергозатратних шкіл міста, до того ж в будівлі протікав дах.

Триває утеплення школи-гімназії №2. Роботи з термомодернізації цього закладу розпочались у 2019 році. Тут замінили дощате перекриття горища, утеплили дах та покрили його металочерепицею. Тепер утеплюють фасади.

Також розпочалось утеплення школи №13 - у будівлі завершують реконструкцію даху, утеплюють цоколь.

В пресслужбі зазначають, що комплексний підхід до термомодернізації навчальних закладів дозволить не лише створити оптимальні умови в приміщенні, а й економити на опаленні.