У Вінниці успішно провели першу операцію по трансплантації нирки

Новини Вінниці / У Вінниці успішно провели першу операцію по трансплантації нирки

На базі Вінницької обласної лікарні імені Пирогова 11 грудня проведено операцію по трансплантації нирки. Вперше на Вінниччині.

«Передноворічне Диво і Надія на життя для пацієнта, а також кульмінація кропіткого декількарічного шляху для учасників цього процесу», - написав у Facebook обласний позаштатний уролог та трансплантолог департаменту охорони здоров'я Вінницької ОДА Олег Капшук.

За його словами, за кулісами залишається багато, без кого і без чого «це було б не можливо: законодавчі зміни, які проведені людьми, що хотіли вивести нашу країну з аутсайдерів та досягнути трансплантаційної Незалежності України, запровадження пілотних проєктів в різних регіонах та клініках країни, що відгукнулися на заклик та повірили у свої сили, довіра та підтримка керівників лікарні в нашу команду, висококваліфікований медичний персонал, що навчався в найкращих клініках України.

Також він відмітив високоякісне обладнання у відділеннях та операційних, високотехнологічний лабораторний супровід всіх процесів, злагоджену роботу багатьох важкокоординованих структур.

«Попереду ще довгий шлях, але його початок вже встановлено. Тому продовжуємо працювати і віримо в те, що згодом новини про трансплантацію стануть звичними і більше людей отримають змогу на продовження життя», - зазначив О.Капшук.

Новини Вінниці / У Вінниці успішно провели першу операцію по трансплантації нирки Новини Вінниці / У Вінниці успішно провели першу операцію по трансплантації нирки Новини Вінниці / У Вінниці успішно провели першу операцію по трансплантації нирки Новини Вінниці / У Вінниці успішно провели першу операцію по трансплантації нирки Новини Вінниці / У Вінниці успішно провели першу операцію по трансплантації нирки Новини Вінниці / У Вінниці успішно провели першу операцію по трансплантації нирки Новини Вінниці / У Вінниці успішно провели першу операцію по трансплантації нирки Новини Вінниці / У Вінниці успішно провели першу операцію по трансплантації нирки Новини Вінниці / У Вінниці успішно провели першу операцію по трансплантації нирки