У Вінниці університет відкрив доступ студентам до фондів потужної онлайн-бібліотеки

Новини Вінниці / У Вінниці університет відкрив доступ студентам до фондів потужної онлайн-бібліотеки

У Вінницькому національному технічному університеті повідомляють про можливість доступу до журналів та книг видавництва академічної літератури Springer Nature. Вінницькі студенти тепер можуть працювати з з електронною бібліотекою, фонди якої більше трої тисяч найавторитетніших англомовних журналів з природничих, технічних, медичних, біологічних, суспільних, гуманітарних наук і мистецтва.

У Вінницькому національному технічному університеті повідомляють про можливість доступу до журналів та книг видавництва академічної літератури Springer Nature. Вінницькі студенти тепер можуть працювати з електронною бібліотекою, фонди якої налічують більше троїх тисяч найавторитетніших англомовних журналів з природничих, технічних, медичних, біологічних, суспільних, гуманітарних наук і мистецтва.

Про це повідомляє пресслужба ВНТУ.

Тепер студенти ВНТУ мають доступ до більш ніж 275 тисяч електронних книг, 120 тисяч наукових книжкових архівів, 30 тисяч матеріалів наукових конференцій, довідників з технічних, медичних, соціальних та гуманітарних наук та 8,5 тисяч підручників.

Доступ бібліотечних фондів  можливий лише з локальної мережі університету та науково-технічної бібліотеки.

«Раніше доводилось звертатися до Держаної науково-технічної бібліотеки, нині ми можемо працювати просто в бібліотеці університету», - розповідає студенка ВНТУ Валентина.

Зазначимо, що й інші навчальні заклади тепер теж мають доступ до Springer Nature. Про це повідомляє МОН:

«Українські державні та комунальні виші чи наукові установи, які раніше оформили через ДНТБ України доступ до Scopus та/або Web of Science, отримали доступ до повнотекстових ресурсів порталу Springer Link».

Вінницький технічний університет виявився першим, онлайн-бібліотека запрацювала в навчальному закладі вже 3 січня.

Марина Карабай

14 січня, 2020