У Вінниці умовний термін керівниці відділення «Укрпошти», яка привласнила 0,5 млн, суд замінив на реальний

Новини Вінниці / У Вінниці умовний термін керівниці відділення «Укрпошти», яка привласнила 0,5 млн, суд замінив на реальний

Сьогодні, 9 лютого, у Вінниці колишню начальницю одного з міських відділень «Укрпошти» засуджено до п’яти років позбавлення волі через привласнення майже пів мільйона гривень.

Про це повідомляє пресслужба Вінницького апеляційного суду.

В апеляційній інстанції скасували вирок міського суду щодо експосадовиці. Апеляційні скарги прокурора та представника «Укрпошти» задоволено. Ухвалено нове рішення: жінці призначено 5 років ув’язнення з додатковим покаранням – позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в установах та організаціях усіх форм власності, строком на три роки.

Вінничанку визнано винною в тому, що вона, зловживаючи своїм службовим становищем, привласнила кошти. Їх люди сплачували, зокрема, за комунальні послуги. Начальниця поштового відділення гроші отримала від листонош кількох сіл Вінницького району. Втім, у касу вінницької дирекції «Укрпошти» суми не здала, а залишила собі. За словами засудженої, гроші витратила на лікування чоловіка.

Дії колишньої керівниці суд кваліфікував за частиною 4 статті 191 Кримінального кодексу України: привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах.

У скоєному жінка розкаялася, визнала вину та просила суд залишити у силі вирок суду першої інстанції. Натомість прокурор і представник потерпілого виступали за скасування його у частині призначеного покарання. Вказували на неправильне застосування закону України про кримінальну відповідальність та невідповідність призначеного покарання тяжкості кримінального правопорушення через м’якість. За вироком суду першої інстанції покарання було з дворічним іспитовим терміном. Тобто жінка не пішла би у тюрму.

Засуджена, за інформацією NaПарижі, раніше керувала 81-им відділенням, що на пл.Привокзальный.

Макс Мельник

9 лютого, 2023