У Вінниці ухвалили вирок хлопцеві через ухиляння від військового призову

Новини Вінниці / У Вінниці ухвалили вирок хлопцеві через ухиляння від військового призову

Сьогодні, 6 вересня, Вінницький апеляційний суд (ВАС) відмовив у задоволенні скарги адвоката обвинуваченого в ухиленні від призову на строкову військову службу. Таким чином, вирок першої інстанції залишився без змін – хлопця покарано двома роками обмеження волі, а на підставі статті 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням. Тривалість іспитового строку – два роки.

Сьогодні, 6 вересня, Вінницький апеляційний суд (ВАС) відмовив у задоволенні скарги адвоката обвинуваченого в ухиленні від призову на строкову військову службу. Таким чином, вирок першої інстанції залишився без змін – хлопця покарано двома роками обмеження волі, а на підставі статті 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням. Тривалість іспитового строку – два роки.  

Молодого жителя Іллінецької громади визнано винним за ст. 335 Кримінального кодексу України. За інформацією пресслужби ВАСу, як установив суд, хлопець відмовився отримувати повістку про призов, про що написав відповідну заяву, до військкомату не прибув і не повідомив про причини неявки.

У своїй апеляційній скарзі адвокат просив пом’якшити покарання, зменшивши його удвічі. Аргументував це позитивною характеристикою  обвинуваченого, відсутністю зухвалості в його діяннях, тим, що він визнав свою вину і розкаявся. Натомість прокурор не вважав за потрібне змінювати вирок.

Сам обвинувачений назвав свій учинок неправильним, а пояснив його бажанням вступити тоді до польського навчального закладу. Тепер, каже, іти на строкову військову службу готовий.

Макс Мельник

6 вересня, 2021